112

Salvamontiștii din Poiana Brașov au avut intervenții „pe bandă rulantă”

Salvamontiștii din Poiana Brașov au avut intervenții „pe bandă rulantă” astăzi.
În total, au avut de intervenit în cinci cazuri. Unele persoane s-au accidentat, altele erau epuizate fizic. Două dintre victime s-au rănit din cauza încălțărilor nepotrivite pentru drumeții. O alta s-a accidentat practicând ciclismul. Din fericire, purta echipament de protecție, astfel că nu a suferit răni grave.

„Două persoane care se plimbau, una în zona Kanzel, cealaltă pe pârtia de schi Drumul Roșu, au alunecat, din cauza încălțărilor inadecvate, suferind traumatisme de membre inferioare și necesitând transfer către unitatea spitalicească cu echipaje SMURD. Una dintre acestea făcea parte dintr-un grup, din care un alt membru a fost transportat până în stațiune, din cauza unei stări de epuizare. Tot cu stare de epuizare a fost recuperată, de pe Drumul Roșu, o altă persoană.
Un practicant al ciclismului montan, echipat corespunzător și având echipamentul de protecție necesar acestui gen de activitate, a suferit escoriații minore în zona gleznei. După ce i-a fost toaletată plaga, și-a continuat activitatea”, au detaliat reprezentanții Salvamont.

Salvamontiștii din Poiana Brașov amintesc că echipamentul adecvat, în special încălțările specifice mediului montan, sunt necesare pentru a evita accidentările. Deplasarea trebuie să fie făcută exclusiv pe traseele montane marcate, nu pe pârtiile de schi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] leziuni la nivelul unui umăr și la nivelul degetelor. A primit îngrijri medicale din partea salvamontiștilor, dar a refuzat transportul la […]

Back to top button