112

Salvamontiștii brașoveni, intervenție în Munții Făgăraș. Un turist a murit în Munții Ciucaș

Salvamontiștii brașoveni intervin în Munții Făgăraș.


O echipă de prim răspuns din cadrul formației Salvamont Victoria a fost alertată și intervine în acest moment pentru acordarea primului ajutor unei persoane care a suferit o entorsă la genunchi și este suspectată de leziuni la menisc și ligamente încrucișate. Incidentul a avut loc pe Valea Sâmbetei, în Munții Făgăraș, o zonă cunoscută pentru traseele sale montane pitorești, dar și provocatoare.


După acordarea primului ajutor, persoana accidentată va fi transportată în siguranță la baza muntelui pentru a fi preluată de un echipaj medical și transportată la cea mai apropiată unitate medicală pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate
“, a anunțat Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov.

Mai multe intervenții s-au desfășurat și în județul Prahova. În Șaua Tigăilor (Munții Ciucaș) o persoană a suferit stop cardio-respirator. A fost alertat elicopterul de la POA Brașov, dar, din nefericire, persoana nu a putut fi salvată.


Deși intervenția elicopterului a fost rapidă, medicul și asistentul de pe elicopter continuând manevrele de resuscitare începute de turiștii aflați la fața locului, din păcate pacientul din Șaua Tigailor nu a supraviețuit. Salvatorii montani o să coboare trupul acestuia de pe munte și-l vor preda autorităților“, a anunțat Salvamont Prahova.


Pe Platoul Bucegi, salvatorii au intervenit pentru un copil de 14 ani, cu epuizare fizică și lipotimie.
Primul caz preluat de salvamontiștii prahoveni a fost al unei cicliste care a căzut în apropiere de Vf. Baiul Mare și a suferit o fractură a membrului superior. Aceasta a ajuns la spitalul din Azuga.
O turistă a căzut pe traseul Muntele Roșu și a suferit o fractură de membru inferior. Ea a fost predată ambulanței.

foto – arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button