112

Răpiţi de piraţi, ELIBERAŢI după 5 ani!!!

 

26 de ostatici asiatici au fost eliberaţi sâmbătă de piraţii somalezi, după ce au fost deţinuţi aproape 5 ani în urma unui atac efectuat asupra vaporului lor de pescuit.

Ei au ajuns ieri în Kenya, după ce au mai trecut de un pericol: au străbătut o localitate din Somalia, unde se derulau lupte.

Echipajul de pe Natham 3, vas aflat sub pavilionul Omanului, a fost capturat de piraţi în martie 2012, după un atac care a avut loc la sud de Seychelles.

John Steed, coordonatorul ONG-ului Partenaires pentru susţinerea ostaticilor, a fost cel ce a negociat eliberarea celor 26 de marinari asiatici în oraşul somalez Galkayo.

Aşa cum a relatat el pentru AFP, a fost o operaţiune periculoasă, cu discuţii dure „pe un câmp de război”, într-un conflict al forţelor din două autoproclamate regiuni semi-autonome, Puntland şi Galmudug.

John Steed este un fost colonel al armatei britanice, care acum se ocupă de salvarea „ostaticilor uitaţi”, aşa cum îi place să spună.

Iniţial, erau 29 de persoane la bordul vasului capturat de piraţi, însă una a murit în luptă, iar alte două, în urma unor boli.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button