112

Pilot mort după prăbușirea unui planor

Pilot mort după prăbușirea unui planor…

Planorul s-a prăbușit în această seară în apropierea Aerodromului Ineu. Pilotul a fost găsit mort.
Accidentul a fost anunțat la ora 19:03, iar ISU Bihor s-a deplasat la fața locului cu trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea, o autospecială de descarcerare și două autospeciale de stingere. De asemenea, un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea a ajuns la locul prăbușirii. Pilotul, însă, a decedat. Victima ar fi un bărbat de 40 de ani, din Oradea, au precizat polițiștii.


Cauzele le poate stabili numai o comisie de investigație. Însă zborul cu planorul este un zbor dificil, în care omul se confundă foarte mult cu aparatul de zbor.
Planorul nu are motor, planorul are numai sisteme care pot să facă omul să zboare și configurația lui geometrică, care prin folosirea curenților de aer și unor principii ale aerodinamicii se poate deplasa.


Poate să facă evoluții măiestre și în sfârșit este un sport deosebit, un spor rar care este accesibil numai unui tip de oameni care au niște standarde atât din punct de vedere fizic cât și psihic care le permit să asimileze acest tip extraordinar de zbor”, a declarat Sorin Stoicescu, specialist în aviație, la Antena 3.Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button