112

O tânără a murit în Munții Bucegi (video)

O tânără a murit ieri în Munții Bucegi. Turista a căzut aproximativ 200 de metri, suferind răni fatale. Anunțul a fost făcut de salvamontiștii prahoveni.

„O tânără de 24 de ani și-a pierdut ieri viața în Munții Bucegi. Aceasta încerca să coboare cu prietenii ei de la Monumentul Eroilor spre Cabana Caraiman, când a alunecat și a căzut aproape 200 de metri pe un vâlcel. Nu a avut nicio șansă de supraviețuire.
Traseul turistic Brâna Caraimanului străbate versantul sud-estic al muntelui si este destinat doar turiștilor experimentați, antrenați și bine echipați. Doar ieri acest traseu a fost accesat de sute de turiști, marea lor majoritate fiind nepregătiți și total neechipați.
Chiar în momentul cand scoteam trupul tinerei din prapastie, un parinte îsi transporta copilul de nici un an in brate. Am incercat să-i explicăm inconștiența de care a dat dovadă și nu ințelegea nimic din ce-i spuneam. In opinia lui nu gresise cu nimic…”, au precizat, astăzi, reprezentanții Salvamont Bușteni.

Despre tragedie au scris, azi-noapte, și reprezentanții Salvamont Prahova.


„Din păcate, o nouă tragedie s-a petrecut în această după-amiază (n.r. ieri), în Bucegi. O tânără de 24 ani a căzut aprox. 200 m din Brana Mare a Caraimanului. O echipă de 12 salvatori montani, aparținând Salvamont Prahova și Salvamont Bușteni, a intervenit pentru recuperarea trupului victimei.
Condoleanțe familiei!”, au transmis reprezentanții Salvamont Prahova.

Salvamontiștii amintesc că toate traseele care strabat Abruptul Prahovean necesită un echipament și un antrenament adecvat. Mai ales în această perioadă, când terenul este înghețat și foarte alunecos.

Sursa foto / video: Salvamont


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button