112

Mama băiețelului mort la Brașov și concubinul ei rămân în arest preventiv

Mama băiețelului mort la Brașov, luna trecută și concubinul ei rămân în arest preventiv pentru încă o lună. Decizia aparține Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov și a fost menținută de Curtea de Apel Brașov.

„Admite propunerea formulată de Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, în dosarul nr. 74MF/P/2023, şi în consecinţă: În baza art. 236 alin. 1, 2 şi 3 Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală, dispune prelungirea arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 04.08.2023 până în data de 02.09.2023 inclusiv, a inculpatei AVRAM SONIA-ANDREEA, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, prevăzută de art. 197 Cod penal.

În baza art. 236 alin. 1, 2 şi 3 Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală, dispune prelungirea arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 03.08.2023 şi până în data de 01.09.2023 inclusiv, a inculpatului PREDA MIHAI pentru cercetat pentru comiterea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte comise asupra unui membru de familie, prevăzută şi pedepsită de art.195 Cod penal raportat la art.199 alin.1 Cod penal şi rele tratamente aplicate minorului, prevăzută şi pedepsită de art.197 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Respinge cererile formulate de inculpaţi de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsuri preventive mai blânde. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art.275 alin.6 Cod procedură penală, suma de 340 lei, reprezentând onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpata Avram Sonia-Andreea, rămâne în sarcina statului şi se avansează Baroului Braşov din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare, contestaţie care se depune la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov”, se arată pe site-ul Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov.

Decizia este definitivă

Cei doi inculpați au formulat contestație, care le-a fost respinsă de Curtea de Apel Brașov în data de 3 august.

„Solutia pe scurt: Respinge contestaţiile formulate de inculpaţii Preda Mihai ?i Avram Sonia Andreea împotriva încheierii nr. 24/JDL/31.07.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov în dosarul penal nr. 339/1372/2023, pe care o menţine. În baza art. 272 Cod procedură penală onorariul în sumă de 340 lei al avocatului din oficiu Neagu Cătălin se avansează din fondurile alocate Baroului Braşov şi potrivit art. 275 al. 6 Cod procedură penală rămâne în sarcina statului. În baza art. 275 al. 2, 4 Cod procedură penală obligă fiecare inculpat contestator să plătească statului câte 200 lei cheltuieli judiciare. Definitivă“, se arată pe site-ul Curții.

Amintim, concubinul femeii este acuzat că a maltrat (agresat fizic și subnutrit) copilașul de 1 an și 7 luni, iar femeia de 26 de ani l-ar fi neglijat pe micuț încă de la nașterea lui și ar fi avut o atitudine pasivă față de agresiunile la care a fost supus. Astfel, inculpatul în vârstă de 21 de ani a fost arestat preventiv pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte și rele tratamente aplicate minorului, iar mama băiețelului – pentru rele tratamente aplicate minorului.

Vezi și: Copil de nici 2 ani, mort în condiții suspecte, la Brașov

Update. Copilaș din Brașov, mort la nici 2 ani / Concubinul mamei a fost reținut

Mama copilașului mort în condiții suspecte la Brașov fugise de acasă cu suspectul în caz / Femeia ar fi fiica unui avocat

Mama copilașului mort la Brașov a fost reținută, după arestarea concubinului ei

Mama copilașului mort la Brașov va fi propusă spre arestare preventivă

Și mama copilașului mort la Brașov a fost arestată preventiv


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button