112

EXCLUSIV. BRAȘOV. Pedeapsă redusă, dar despăgubiri majorate, într-un dosar de dublu OMOR CALIFICAT

  • criminalisti.jpg
 

Curtea de Apel Brașov s-a pronunțat definitiv, astăzi, în cazul unui bărbat din județul Covasna, acuzat că a omorât doi vârstnici.

Cazul de omor calificat a fost soluționat inițial de Tribunalul Covasna, dar sentința a fost atacată cu apel, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Brașov, unde a fost redusă pedeapsa la închisoare, în timp ce a fost majorată valoarea despăgubirilor.

În fapt, inculpatului Gigel Roșca i-a fost redusă pedeapsa de la 18 la 15 ani de închisoare. Și pedeapsa complementară, de interzicere a unor drepturi, a fost redusă de la 10 ani la 5 ani.

În schimb, instanța din Brașov a majorat de la câte 10.000 euro la câte 15.000 euro cuantumul daunelor morale stabilite în sarcina inculpatului în beneficiul părţilor civile J.V., M.S. și M.I. și de la 50.000 la 75.000 lei cuantumul daunelor morale stabilite în beneficiul lui J.P..

Se deduce din pedeapsa principală aplicată inculpatului perioada arestului preventiv, de la 19 august 2019 – la zi.

Inculpatul a omorât doi bărbaţi în vârstă de aproximativ 60 de ani, în urma unui scandal spontan izbucnit pe o stradă din localitatea Cernatu de Sus, judeţul Covasna.

Între Gigel Roșca (pe atunci în vârstă de 30 de ani), aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi cei doi bărbaţi în vârstă de aproximativ 60 de ani a izbucnit un conflict spontan, iar acesta i-a bătut așa tare, încât le-a provocat decesul.
Unul dintre inși a murit pe loc, iar cel de-al doilea a decedat ulterior, conform datelor publicate de weradio.ro la acea vreme.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button