112

BRAŞOV. Poliţistul care a staţionat ilegal în faţa unei agenţii de pariuri a fost sancţionat disciplinar

 

În urma verificărilor întocmite de lucrătorii Biroului Control Intern din cadrul IJP Braşov, cu privire la aspectele semnalate de mytex.ro în articolul publicat în data de 13 ianuarie 2016 cu titlul „Polițiștii își bat joc de polițiști și de lege”, s-a constatat că echipajul în cauză, de la Secţia 1 Poliţie Braşov, s-a deplasat la agenţia de pariuri de pe B-dul Griviţei pentru cercetări într-un dosar.

Însă acest lucru nu-i oferea dreptul de a încălca regulile de circulaţie, deoarece misiunea nu avea caracter de urgenţă, astfel că poliţistul aflat la volanul autospecialei a fost sancţionat disciplinar.

Printr-o notificare semnată de Şeful IJP Braşov, chestor Dr. Ioan Aron, transmisă redacţiei în această dimineaţă, se precizează: „În luna decembrie 2015,1a Secţia 1 Poliţie Braşov a fost inregistrată o sesizare cu privire la pierderea unui telefon mobil în incinta unei agenţii de pariuri de pe Bulevardul Griviţei. În data de 12.01.2016, o patrulă a Secţiei 1 Poliţie, formată din poliţist şi jandarrn, s-a deplasat la agenţia menţionată, pentru efectuarea de verificări în cadrul acestei sesizări. Poliţistul a oprit autospeciala secţiei pe Bulevardul Griviţei, pe un sector de drum în care oprirea este interzisă, deşi activitatea desfăşurată în agenţia de pariuri nu avea character de urgenţă”.

Ca urmare, conform HG 991/2005, pentru aprobarea Codului de etică şi deontologie al poliţistului, se mai arată în documentul citat, „principiul legalităţii trebuie să guverneze conduita profesională a poliţistului. De aceea, poliţistul a fost sancţionat disciplinar cu avertisment, conform prevederilor articolului 58 din Legea 360/2002, privind Statutul poliţistului”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button