112

BRAȘOV. Intervenție amplă pentru salvarea unei turiste străine din Masivul Făgăraș

 

Salvatorii din Făgăraș și Sâmbăta de Sus – salvamontiști și jandarmi, au pornit la drum la scurt timp după orele 16.00, când a fost primit un apel de urgență din Masivul Făgăraș, pentru salvarea unei turiste care s-a accidentat pe munte. Se pare că a căzut într-o râpă. Este vorba despre o turistă străină, vorbitoare de limbă engleză, în vârstă de 36 de ani. Apelul de urgență l-a dat un bărbat, posibil persoana care însoțea victima. 

În jurul orelor 20.30 au ajuns salvatorii la locul identificat, unde se afla femeia rănită. S-a constatat că femeia este lovită la cap și la ochi. După ce i-au acordat primul ajutor, salvatorii au început coborârea spre orașul victoria, unde așteaptă un echipaj SMURD să o preia pe turistă. Se înaintează greu, ne-au transmis jandarmii montani, întrucât vremea nu este prea prietenoasă. Nici la urcare, până la localizarea turiștilor, nu le-a fost ușor. S-au folosit de mijloacele auto cât s-a putut, apoi au început urcarea pe jos, spre Valea Viștea Mare. 

Acum., având în vedere stare victimei, se grăbesc să ajungă cât mai curând la baza muntelui. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button