112

BRAȘOV. Instanța s-a pronunțat în cazul familiei care a bătut o angajată ANAF pe Pârtia Clăbucet, în timpul unui control

 

Familia de brașoveni acuzată că a agresat un inspector ANAF pe pârtia Clăbucet din Predeal, în timpul unui control efectuat de victimă, a fost condamnată în primă instanță, ieri, la Judecătoria Brașov. Inculpații Georgian Vasile Toma, Vasile Toma și Iulia Andreea Toma și-au primit sentința la aproape doi ani de la comiterea faptei.

Tatăl și fiul au fost condamnați la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare, având termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, în condițiile în care unul dintre ei – Georgian Vasile Toma – ceruse schimbarea încadrării juridice a faptei în lovire sau alte violențe. Soția, respectiv mama celor doi a primit tot 1 an și 2 luni de închisoare, dar pentru infracțiunea de sustragere sau distrugere de înscrisuri.

În cazul ei, s-a decis amânarea aplicării pedepsei, cu termen de supraveghere de 2 ani. Dacă sentința va rămâne definitivă – există drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare – inculpata va avea următoarele obligații:
-să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov, la datele fixate de acesta
-să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa
-să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile precum şi întoarcerea
-să comunice schimbarea locului de muncă
-să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În plus față de ea (având în vedere că în cazul lor s-a decis suspendarea și nu amânarea sub supraveghere a pedepsei), inculpații Georgian Vasile și Vasile Toma vor avea de prestat muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile la Primăria Oraşului Predeal sau la Fundaţia pentru promovarea sancţiunilor comunitare – Atelierul MFC Brașov. De asemenea, vor avea urmat un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională.

Despăgubiri civile de 700 euro

Cei doi bărbați au fost reținuți pe 29 decembrie 2014, apoi au stat în arest preventiv 25 februarie 2015, apoi au stat în arest la domiciliu până pe 15 aprilie 2015.
Pe latură civilă, magistrații au decis să-i oblige pe inculpați să-i plătească victimei Marinela D. suma de 700 eruo, cu titlul de despăgubiri civile.
„Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în data de 28.12.2014, inculpaţii au lovit cu pumnul persoana vătămată D.M. inspector ANAF, aflată în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu. Persoana vătămată efectua un control inopinat la sediul S.C. ”I” S.R.L. cu punct de lucru la baza pârtiei Clăbucet din Staţiunea Predeal”.

Amintim că instanța ar fi trebuie să se pronunțe încă din 28 septembrie, dar au amânat momentul de două ori.

CITIȚI ȘI:

BRAȘOV. Familia acuzată că a bătut un inspector ANAF pe pârtia Clăbucet va afla în curând decizia magistraților


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button