112

BRAŞOV. Fetiţa de 4 ani dispărută la Teliu a fost găsită cu sprijinul unui psiholog de la Protecţia Copilului

 
Alexandra Ganea, fetiţa de 4 ani care a fost găsită teafără în pădurea din Teliu, ieri seară, după mai bine de 24 de ore de căutări, a fost salvată şi datorită unui psiholog din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, care a acordat asistenţă de specialitate, discutând cu sora ei geamănă şi cu ceilalţi copii alături de care se jucase luni.
 
La solicitarea Poliţiei, reprezentantul DGASPC a mers la faţa locului şi a acordat ajutor celulei de criză, discutând cu micuţii despre ce s-a întâmplat luni (unde s-au jucat, când şi unde au văzut-o ultima dată pe Alexandra etc.). Astfel, psihologul a reuşit să afle de la minori unde putea fi Alexandra, fiind vorba despre aceeaşi zonă în care ea a şi fost găsită, ieri seară, conform inspectorului Radu Mailat, din cadrul Departamentului de Relaţii Publice al DGASPC Braşov.   
A fost necesară intervenţia angajatei de la Protecţia Copilului, pentru că asistentul social de la Primăria Teliu este specializat mai mult pe partea cu adulţii, neavând competenţa să obţină informaţii de la cei mici.
 
Mai departe, potrivit sursei citate, nu se impune o intervenţie a DGASPC, întrucât psihologul care s-a ocupat de caz a constatat că părinţii au grijă de copii şi încearcă să le ofere condiţii bune de trai, în limita posibilităţilor (este vorba despre o familie de rromi care trăieşte într-o comunitate săracă, la marginea pădurii). 
„Copiii au plecat să se joace, ca de obicei, iar fetiţa s-a îndepărtat mai mult şi s-a rătăcit”, este constatarea în caz.
Pentru ca asemenea situaţii să nu se repete, dat fiind că şi alte familii locuiesc lângă pădure, reprezentanţii Protecţiei Copilului au solicitat o monitorizare mai atentă a acestora din partea asistentului social al Primăriei Teliu. 
 
CITIŢI ŞI:
 
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare