112

BRAȘOV. Acțiune a polițiștilor, pompierilor și a jandarmilor, printre clienții unui complex comercial. GALERIE FOTO

  • DSC00567_272087.JPG
  • DSC00547_272079.JPG
  • DSC00548_272080.JPG
  • DSC00553_272081.JPG
  • DSC00565_272082.JPG
  • DSC00563_272085.JPG
  • dsc00585.jpg
  • DSC00576_272086.JPG
  • DSC00586_272088.JPG
 

Campania #10PentruSiguranță, adresată copiilor și adolescenților, prin acțiuni care promovează sănătatea și siguranța acestora la școală, acasă, în diferite medii pe care le frecventează, în societate în general, a demarat astăzi, într-unul dintre cele mai aglomerate locuri în zi de weekend. 

Potrivit programului, începând cu data de 7 septembrie, timp de 2 săptămâni, reprezentanți ai structurilor specializate în domeniul prevenirii criminalității – respectiv – Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi „Nicolae Titulescu”, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei”, alături de reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Instituției Prefectului Județul Brașov – vor merge în echipe în locuri frecventate de tineri, apoi, după începerea școlii, în unități de învățământ, pentru a informa copiii cu vârste între 6-16 ani cu privire la pericolele existente, la riscurile la care se pot expune dacă le ignoră sau nu le recunosc, și despre cum se pot proteja împotriva lor.

„Atât individual, ca părinți, cât și ca autorități publice, avem în permanență responsabilitatea să le explicăm copiilor la ce se expun atunci când consumă substanțe halucinogene, cum se pot proteja în caz de incendiu sau atunci când sunt agresați în școală sau în afara ei, chiar și în familie”, a declarat prefectul Marian Rasaliu în conferința de presă susținută ieri pe această temă.

La prima acțiune, desfășurată astăzi, reprezentanți ai instituțiilor amintite anterior au oferit informații elevilor și părinților, cu privire la riscurile infracționalității din unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora, precum și unele recomandări preventive. 

Începând de luni, aceștia vor începe să meargă în școli pentru a transmise mesajele campaniei.  

„Cu această ocazie, vom împărtăși experiența noastră cu privire la pericolele la care sunt expuși tinerii, profesorii și părinții. Le oferim, de asemenea, soluții pentru rezolvarea la diferite probleme care pot apărea. După începerea anului școlar vom fi prezenți în 32 de unități de învățământ, atât în mediul urban, cât și rural, pentru a face informări pe diferite subiecte, începând de la siguranța rutieră, pericolele la incendii, până la consecințele consumului de droguri, traficul de persoane, toate acestea pentru asigurarea protecției tinerilor”, a declarat Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IJP Brașov. 

Reprezentantul ISU Brașov, Ciprian Sfreja a precizat că instituția pe care o reprezintă și-ar dori ca toți cei cu care interacționează să fie cât mai bine informați, să știe să prevină apariția unor situații de urgență și mai ales să știe cum să reacționeze când acestea se întâmplă: „În această campanie ne axăm, în principal, pe consiliere de prevenire și comportare, în caz de cutremur și incendiu. Le explicăm tinerilor cât de importante sunt acele locuri de evacuare care trebuie să existe la nivelul fiecărei instituții de învățământ, cum să se comporte în caz de situații de urgență, pentru că este foarte important să-și păstreze calmul și să știe să-i ajute și pe cei din jurul lor”. 

„10 pentru siguranță vrem să obținem cu toții și să transmitem cât mai multe informații elevilor, părinților și cadrelor didactice despre consumul de droguri, traficul de carne umană și alte riscuri la care se expun tinerii când ies de sub protecția părinților”, a spus Anda Samson, de la Agenția Națională Antidrog. 

Jandarmii au venit pregătiți și cu sfaturi care se referă la siguranța pe munte, pe traseele montane, precum și la adunările la care participă, inclusiv pe stadioanele sportive.

„Există trei componene pe care le avem în vedere: siguranța în familie, siguranța în societate și siguranța la școală. Încercăm să acoperim toate aceste zone de interes”, a adăugat plt. maj. Ion Zaharia, de la Jandarmeria Brașov. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare