112

Bărbatul care a împușcat mortal o femeie, în Dumbrăvița (Brașov), a fost condamnat în primă instanță

Bărbatul acuzat că a împușcat mortal o femeie, anul trecut, în Dumbrăvița – județul Brașov, a fost condamnat în primă instanță. Tribunalul Brașov l-a condamnat, fără acord de recunoaștere a vinovăției. El a primit 10 ani și 8 luni de închisoare. Inculpatul a fost găsit vinovat de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și uz de armă fără drept. Sentința a fost dată în 17 februarie și poate fi atacată cu apel.

Bărbatul care a împușcat mortal a fost condamnat…

„I. În baza art. 188 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod. proc. pen., condamnă pe inculpatul CONSTANTIN FLORIN la 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În baza art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară constând în interzicerea pe o perioadă de 3 ani a exercitării dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pedeapsă a cărei executare începe conform art. 68 lit. c Cod Penal după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În baza art. 65 alin. 1 Cod Penal, aplică inculpatei pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod Penal (dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la executarea pedepsei, conform art. 65 alin. 3 Cod Penal. II. În baza art. 342 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod. proc. pen., condamnă pe inculpatul CONSTANTIN FLORIN la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. III. În baza art. 343 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod. proc. pen., condamnă pe inculpatul CONSTANTIN FLORIN la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uzul de armă fără drept. În baza art. 38 alin. 1, raportat la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta şi în consecinţă aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea (10 ani închisoare), la care adaugă un spor de 8 luni închisoare, reprezentând 1/3 din celelalte pedeapse stabilind în sarcina inculpatului CONSTANTIN FLORIN o pedeapsă rezultantă de 10 ani şi 8 luni închisoare”, se arată pe site-ul Tribunalului Brașov.


Sentința nu este definitivă. În fapt, există drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Instanța menţine starea de arest a inculpatului. Dacă sentința va rămâne definitivă, se va deduce din pedeapsa rezultantă aplicată de 10 ani şi 8 luni închisoare durata reţinerii şi arestării preventive din data de 29.04.2022 la zi.
Pe latură civilă, instanța obligă inculpatul să plătească daune morale de 70.000 de euro.

Amintim că, în dimineața de 29 aprilie, femeia de 35 de ani, căsătorită, a fost împușcată în apropierea casei sale din Dumbrăvița.
Ea a murit la spital, câteva ore mai târziu. Victima ar fi avut o relație cu bărbatul suspectat de uciderea ei.

Vezi și:

BRAȘOV. Suspectul în cazul femeii împușcate mortal, la Dumbrăvița, rămâne în arest preventiv

BRAȘOV. ULTIMA ORĂ. Bărbat ARESTAT PREVENTIV în cazul femeii OMORÂTE în Dumbrăvița


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button