Turism

Vrei all inclusive? Mai gândește-te! Explică un bucătar şef…

 

De mai mulți ani, regimul ,,all inclusive’’ este căutat de mulți turiști când merg în concediu la munte sau la mare. Avantajul principal: mâncare din belșug, fără stresul de a căuta în fiecare zi un restaurant cu prețuri decente. În ultimii 5 ani hotelierii de pe litoralul românesc au deschis 23 de unităţi cu regim all-inclusive. Acum 2 ani erau disponibile aproximativ 1.500 de locuri în hotelurile all-inclusive de 3 şi 4 stele pe litoral, iar anul acesta numărul s-a triplat, spun specialiștii în turism, conform Radio Constanța.

Cel mai adesea, sistemul e căutat în special de familiile cu copii. Totuși, nu e totul atât de roz pe cât pare. Un bucătar şef, de la un hotel de cinci stele, a dezvăluit cum funcţionează sistemul ,,all inclusive’’. Mai exact la ce artificii se recurge pe spatele clienților, pentru a economisi bani. Printre acestea se numără carnea „reciclată“ a doua zi, pentru alte preparate și folosirea resturile rămase după procesarea cărnii. Pentru a păcăli clienții, se folosesc din belșug elemente mari de decor, din fructe și legume proaspete, pe principiul „întâi saturi ochii, apoi stomacul“.

Câteva exemple:

„În loc de păstrăv și alți pești se furnizează carne de rechin. Aceasta se fierbe în apă sărată pentru a-i elimina gustul şi, practic, nu poţi să o deosebeşti cu nimic de muşchiul altor peşti.

Cele 50 – 60 kg de carne rămase din ziua precedentă nu se aruncă niciodată. Ar fi o mare pierdere. Noi spălăm carnea de sos şi a doua zi o preparăm cu un alt sos, proaspăt.

Calmarul, în bucătărie, provine din conserve al căror conţinut este înmuiat în prealabil în bere.

Resturile rămase după procesarea cărnii nu sunt aruncate, acestea se folosesc la gătit. În chiftele de viţel se pun plămâni de pui, piele şi multe alte lucruri pe care, acasă, niciodată nu le mănânci.

Bucăţile de tort, rămase pe mese, se strâng, se amestecă, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frişcă, fiind servite din nou la masă“, se arată într-un material publicat de unica.md. Nu se precizează unde anume lucrează acest bucătar.

Turcii vor să renunțe

Luna trecută se anunța că sistemul all-inclusive a început să îşi arate limitele mai ales în Turcia. Hotelierii turci trebuie să renunţe la astfel de oferte, în viitorul apropiat. „În măsură în care, prin natura sa, acest tip de servicii se dovedeşte a fi atractiv pentru turiştii care vor să economisească bani, hotelurile se trezesc în imposibilitatea de a creşte tarifele, deşi costurile cresc de la an la an. La cât de uzual se dovedeşte a fi acest sistem în Turcia, nivelul veniturilor din sector a avut de suferit în ultimii ani. Ar trebui să reducem numărul hotelurilor cu oferte all-inclusive în mod gradual”, a declarat Basaran Ulusoy, preşedintele Asociaţiei Agenţiilor de Turism din Turcia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button