Turism

[ViDEO] „Pat de vizitare” de la distanţă pentru atracţiile turistice ale BRAŞOVULUI

  • img-3212_2.jpg
 

În premieră, judeţul Braşov este invitat special la Târgul Naţional de Turism, care va avea loc începând de mâine la Romexpo. Este cea mai mare șansă pe care o poate avea un județ din România faptul că în prezent suntem parteneri ai Autorității Naționale de Turism la acest eveniment și că avem un loc central în cadrul Târgului de Turism al României”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Poiana Brașov, Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Muzeul Județean de Istorie, Parcul Național Piatra Craiului, Cabana Postăvarul, Rezervația de Urși de la Zărnești vor fi promovate prin intermediul unor prezentări live, la Târgul de Turism al României care va avea loc în perioada 17-20 noiembrie la Romexpo București, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Turism sustenabil în Carpaţii României

El a explicat că judeţul Braşovul are un statut privilegiat la acest târg, în calitate de partener al Autorității Naționale de Turism (ANT), colaborare care se concentrează pe punerea în aplicare a Convenţiei Carpatice, pentru care s-a încheiat un protocol pentru cel puţin doi ani, având ca obiectiv implementarea strategiei de dezvoltare durabilă a Munţilor Carpaţi, printre altele, prin turism sustenabil, tematică pe care, în aprilie 2016, reprezentanţii statelor carpatice s-au reunite la Braşov. Convenţia-Cadru pentru protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor (Convenţia Carpatică) a fost semnată în 2003 de statele pe teritoriul cărora se află Munţii Carpaţi şi a intrat în vigoare în 4 ianuarie 2006.
De altfel, mâine , în prima zi a târgului, va avea loc conferinţa „Managementul Destinației Carpații României”, organizată de ANT şi CJ Braşov, în cadrul căreia va fi prezentată viziunea comună a celor doi parteneri cu privire la Managementul Destinației Carpații României, prin sprijinirea Platformei de Coordonare a Turismului Durabil a Convenției Carpatice. La întâlnire vor participa reprezentanți ai autorităților publice locale, ai centrelor de informare turistică, instituțiilor culturale, mediului academic, agenți economici membri ai Camerei de Comerț și Industrie, ai asociațiilor de dezvoltare și promovare turistică, ai asociațiilor patronale și federațiilor din turism, ai organizațiilor non-guvernamentale cu activitate în domeniul turismului, precum și reprezentanți mass-media specializaţi în turism.

Transmisii live din judeţ

În ceea ce priveşte activităţile specific de la târgul de turism, Veştea a precizat că standul judeţului Braşov este integrat în cel al ANT şi a fost structurat pe trei direcţii de promovare: cultură, natură, sport, prin intermediul unui concept inovator propus de ANT, cel al utilizării tehnologiilor moderne. Ca urmare Braşovul va avea la dispoziţie în cadrul standului ANT o masă de discuţii/prezentare şi două băncuţe, existând un singur desk, cel al ANT. Consiliul Judeţean Braşov va avea un infochioşc cu monitor cu ecran touch-screen LCD şi sistem audio, colantat cu brandul România, logo Convenţia Carpatica şi logoul Judeţului Braşov. Aici turiştii pot viziona filmuleţe ale obiectivelor din zona Braşovului. Totodată, va fi folosită tehnologia high-tech, pentru prezentări interactive, conceptul fiind „Visit Bed” (pat de vizitare). De la Braşov, un ghid va transmite live, de trei ori, timp de 15-20 minute, un tur/obiectiv principal prezentând diverse monumente, atracţii turistice sau vorbind despre tradiţiile principale ale zonei. „Timpul în stand va fi împărţit între cele două destinaţii promovate de ANT în această manieră de live-uri, Braşov şi Bucureşti, pe parcursul tuturor zilelor de târg. De exemplu, vom începe transmisiunea din Braşov la ora 11 şi va dura 20 minute, urmate de 5 minute de întrebări din stand şi răspunsuri venite de la ghid/invitaţi, apoi vom avea o pauză de 15 minute, timp în care vor rula două clipuri de prezentare a zonelor Braşov şi Bucureşti. Apoi va urma Bucureştiul, pe acelaşi model ca Braşovul. Gândirea ANT & Visit Bed este de a avea trei transmisii pe zi din Braşov timp de trei zile”, a precizat Alina Szasz, manager public în cadrul CJ Braşov.

Astfel, joi, va fi promovat turismul cultural prin transmisii live de la Biserica Neagră, Muzeul Județean de Istorie și Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului,  aflat în Piața Sfatului. Vineri va fi promovată natura, prin intermediul Parcului Național Piatra Craiului și al Rezervației de urși de la Zărnești. În cea de-a treia zi, sâmbătă, va fi promovat sportul fiind prezentate repetiții pe trambulinele de la Complexul Olimpic de Sărituri cu Schiurile de la Râșnov. Tot sâmbătă va fi promovată și stațiunea Poiana Brașov, a explicat Szasz.

„Un pas extrem de important pentru turismul braşovean”

„Este cea mai mare șansă pe care o poate avea un județ din România, faptul că în prezent suntem parteneri ai Autorității Naționale de Turism (ANT) la acest eveniment și că avem un loc central în cadrul Târgului de Turism al României. Este un privilegiu și o șansă de a promova județul Brașov. Suntem pentru prima dată când ne aflăm într-o astfel de ipostază și am convingerea că vom fructifica la maxim, prin toate atracțiile pe care le are județul Brașov, dar și prin lucrurile frumoase pe care le putem prezenta atât românilor, cât și străinilor care vor veni să viziteze Târgul de Turism”, a precizat președintele Consiliului Județean.

El a adăugat că această oportunitate este un pas extrem de important pentru turismul brașovean, având în vedere că pe tot parcursul anului turiștii pot vizita obiectivele din județ. „De altfel, de la un an la altul numărul de turiști care vizitează județul nostru este în creștere și acest lucru trebuie să continue prin oferirea serviciilor de calitate, prin mai multe modalități de agrement, iar faptul că noi avem turiști în tot timpul anului este o mare șansă care trebuie fructificată mult mai mult”, a mai spus Veștea.

„Fără pliante și oameni plictisiți”

„La astfel de evenimente nu trebuie să ne prezentăm cu niște pliante, niște hârtii și niște oameni plictisiți care stau la standul Brașovului. Trebuie să fim foarte practici, fiindcă este bine să informăm turiștii care vor veni la acest târg despre oferta pe care județul o are în sezonul iarnă-primăvară, că următorul târg e în primăvară, și vom prezenta şi promova sezonul estival. Avem norocul că, pe lângă pârtii, avem partea de cultură şi de natură. Un turist poate fi interest cum se pregătesc pârtiile pentru acest sezon, dar și care este oferta de petrecere a timpului liber, după ce termină de schiat”, a completat istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov,
El a afirmat că parteneriatul dintre Autoritatea Națională de Turism și Consiliul Județean este foarte important. „Dacă ne raportăm la destinația Carpații României, care este o destinație de prim-plan pentru Autoritatea Națională de Turism, suntem un Centru Național. Nu știu în câte domenii Brașovul este Centru Național, dar iată, putem să spunem cu mândrie că suntem Centru Național în domeniul turismului montan”, a punctat Nicolae Pepene, subliniind că această invitaţie onorantă a pornit de la ceea ce a realizat Adrian Veştea ca primar pentru promovarea turistică a Râşnovului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button