Turism

[ViDEO] BRAȘOV. Poate a treia oară va fi cu noroc! O nouă licitație pentru lucrările de reabilitare la Cetatea Râșnov

 

Primăria Râşnov a lansat licitația pentru servicii de proiectare tehnică, execuţie lucrări şi asistenţa tehnică pentru proiectul „Restaurarea, conservarea şi valorificarea durabilă a Cetăţii Râşnov (Incinta de Vest) şi crearea infrastructurii conexe”, investiţie pentru care a fost acordată o finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Anunțul a fost postat săptămâna trecută pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). 

Cu aprobarea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) au fost comasate cele două servicii – proiectare și execuție – după eșecul înregistrat la licitațiile de anul trecut, când nu a ofertat nimeni pentru serviciul de proiectare. 

„Pentru acest contract, cu o valoare de 264.000 lei, fără TVA, documentaţia aferentă licitaţiei a fost transmisă prima dată la ANAP în data de 28 august 2017, iar dosarul a fost avizat în data de 30 octombrie 2017. În 17 noiembrie 2017, când a fost termenul de depunere a ofertelor, nu s-a prezentat nici o firmă, procedura fiind anulată. Am reluat licitaţia, în 20 noiembrie 2017 am trimis un nou dosar la ANAP, iar în 27 noiembrie 2017 documentaţia a fost admisă. Termenul de depunere a ofertelor pentru acest contract a fost 12 decembrie şi, la fel, am anulat procedura, pentru că nu s-a prezentat nici un consultant. Nu ştim de ce la primele două licitaţii nu s-au depus oferte, mai ales că ANAP ne-a cerut să renunţăm la unele criterii de selecţie, prin unele dintre ele noi solicitând existenţa unor specialişti şi experţi, pentru a avea garanţia că proiectarea se realizează la cele mai înalte standarde”, a explicat primarul Râşnovului, Liviu Butnariu.  

Edilul râșnovean speră ca a treia licitație pentru acest obiectiv să fie cu noroc: „De această dată am comasat şi proiectarea şi execuţia, în speranţa că vom reuşi să găsim un ofertant. Dosarul a fost admis de ANAP în data de 14 februarie. Termenul de depunere a ofertelor este 6 martie 2018 şi estimăm că vom semna contractul spre finalul lunii aprilie. Ulterior, vom preda amplasamentul, moment în care vom intra în linie dreaptă cu lucrările. Sperăm ca de data această, fiind vorba şi de execuţia lucrărilor, să găsim un constructor”, a precizat Butnariu.

Finanţarea pentru proiectul de consolidare a Cetății Râșnov este de peste 16 milioane de lei, din care contribuția Primăriei nu depășește 2%. Cu aceşti bani se vor consolida zidurile, se vor reconstrui turnurile de apărare şi două căsuţe, dar se vor amenaja şi muzee, ateliere meşteşugăreşti şi o zonă de spectacole.  Zidurile de apărarea vor fie și ele refăcute pentru a atăta exact ca acum câteva secole. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button