Turism

Topul destinațiilor inedite / Interes crescut pentru turiștii români

Topul destinațiilor inedite.

O agenție de turism cunoscută pentru destinațiile sale unice a anunțat adăugarea mai multor pachete noi în portofoliul său. Aceste destinații sunt situate în țări care nu erau considerate în mod obișnuit ca destinații turistice în urmă cu 5-10-15 ani.

Specialiștii Exact Travel au putut observa în ultimii ani o creștere considerabilă a interesului turiștilor pentru Iran, Laos și Etiopia. Considerate anterior ca fiind prea greu accesibile sau potențial nesigure, în ultimul an cererea pentru aceste țări a crescut în medie cu 60%.

Topul destinațiilor inedite

Iran. O țară care s-a deschis recent turismului, Iranul este un tărâm bogat în istorie, cultură și frumusețe naturală. Vizitatorii pot explora orașe antice precum Isfahan și Shiraz (foto), se pot minuna de arhitectura uluitoare a moscheilor și palatelor și pot savura bucătăria delicioasă.

Iranul are 22 de situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, inclusiv orașe antice precum Persepolis și Pasargadae. Țara este cunoscută pentru moștenirea sa culturală bogată, inclusiv poezie, muzică și artă. Iranul are un peisaj divers, care include deșerturi, munți și păduri.  Dar ceea ce a surprins mai presus de toate așteptările au fost amabilitatea, deschiderea și ospitalitatea fantastice ale localnicilor. De asemenea, veți găsi interesante nivelul de cultură ridicat și pasiunea pentru poezie a iranianului de rând. Nu există un iranian care să nu aibă în casă un volum de poezii a lui Hafez.

Alaska. Cunoscută pentru sălbăticia sa accidentată și peisajele naturale uimitoare, Alaska oferă o experiență unică și de neuitat pentru cei care caută aventuri. Vizitatorii pot asista la aurora boreală, pot face drumeții prin parcuri naționale și chiar pot face o croazieră pentru a vedea ghețarii și fauna sălbatică.

Alaska este cel mai mare stat din Statele Unite după suprafață, acoperind peste 660.000 de mile pătrate. Statul găzduiește peste 3 milioane de lacuri, 3.000 de râuri și 100.000 de ghețari. Alaska este cunoscută pentru fauna sălbatică abundentă, inclusiv urși, elani, caribu și balene.

O vacanță  în Alaska nu ar fi desăvârșită fără vizite la atipicul Ghetar Hubbard, Anchorage, cel mai populat oraș al statului, dar mai ales fără o poză cu Arctic Circle Sign, situat la 66°33’ latitudine nord, ce indică Cercul Polar de Nord. 

Insula Paștelui. O insulă îndepărtată din Oceanul Pacific, Insula Paștelui este renumită pentru statuile sale misterioase și uluitoare moai. Vizitatorii pot explora ruinele antice ale insulei, pot afla despre istoria și cultura fascinantă a oamenilor Rapa Nui și se pot bucura de peisajul uluitor.

Insula Paștelui este una dintre cele mai îndepărtate insule locuite din lume, situată la peste 2.000 de mile de cel mai apropiat centru de populație.

Nagasaki. Cunoscut în general pentru momentul tragic când asupra sa a fost lansată cea de-a doua bombă nucleară, orașul nipon menționat are de fapt o istorie mult mai bogată și interesantă. Timp de secole, apropierea de Asia continentală i-a conferit un rol important în schimburile comerciale al Japoniei cu exteriorul. A fost cel mai important din cele doar câteva porturi rămase deschise străinilor în timpul izolării Japoniei din perioada Edo.

Dejima, insula artificială făcută în doar 2 ani, era singurul loc de întâlnire între lumea vestică și Japonia unde, sub strictă supraveghere, aveau voie să locuiască comercianții olandezi.

Tot în Nagasaki veți găsi este cea mai veche biserică din Japonia (Biserica Oura).

Laos. O țară care a rămas relativ neatinsă de turism, Laos are o frumusețe naturală uluitoare și o cultură bogată. Vizitatorii pot explora templele antice, pot face un tur cu barca de-a lungul râului Mekong și pot efectua drumeții prin parcuri naționale uimitoare.

Pe lângă obiectivele consacrate, ca să experimentați cu adevărat spiritul Laosului, faceți o vizită la piața de noapte din Luang Prabang și urmăriți istoria colonială a țării plimbându-vă prin părțile mai puțin cunoscute ale orașului. Dacă vă treziți dimineața foarte devreme, puteți observa cum mai mult de 200 de călugări budiști pleacă de la mănăstiri și străbat orașul pentru a primi hrana oferită de credincioșii care îi așteaptă de-a lungul străzilor.

Și neapărat, încercați o croazieră până la Peșterile Sfinte Pak Ou, unde se găsesc sute de statuete ale lui Buddha, cu escale în satele de pe mal pentru a observa modul de viață al localnicilor. Și, neapărat, încercați o plimbare prin sate și printre câmpuri de orez până la frumoasele cascade cu apă turcoaz, Khuang Sy.

Etiopia. O țară care câștigă rapid popularitate în rândul călătorilor aventuroși, Etiopia oferă o experiență unică și de neuitat. Vizitatorii pot explora orașe antice precum Lalibela și Axum, pot asista la peisajele naturale uimitoare ale Munților Simien și pot gusta bucătăria delicioasă.

Etiopia este una dintre cele mai vechi țări din lume, cu o istorie care datează de peste 2.000 de ani.

Țara este cunoscută pentru peisajele sale naturale uimitoare, inclusiv Munții Simien, care găzduiesc specii endemice precum babuinul gelada. Etiopia are o bucătărie unică și aromată, care include mâncăruri precum injera, o pâine cu aluat spongioasă și doro wat, o tocană de pui picant.

Pentru un turist român, Iranul este destinația cea mai ieftină dintre cele menționate. Tariful începe de la 1.790 de euro de persoană, fără taxa de viză, de 60 de euro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
4 luni în urmă

[…] Topul destinațiilor inedite / Interes crescut pentru turiștii români […]

Back to top button