Turism

Pregătiri pentru minivacanța de 1 Decembrie. Câte zile libere vor avea românii

Se fac pregătiri pentru minivacanța de 1 Decembrie. Hotelierii și nu doar ei sunt în focul pregătirilor, cu câteva zile înainte de sosirea turiștilor. Bugetarii vor avea parte de cinci zile libere. Minivacanța va începe pe 30 noiembrie. Având în vedere că 1 Decembrie pică în zi de joi, Guvernul a decis să dea liber și pe 2 decembrie, dar cu recuperare. Astfel, 2 Decembrie va lega Sfântul Andrei și Ziua Națională de weekend (3-4 decembrie).

Bugetarii vor avea 5 zile libere legate. În documentul emis de autorități este specificat faptul că ziua liberă de 2 decembrie se va recupera. Pentru recuperare, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până în ultima zi a acestui an.

Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii.

Cinci zile libere, dar nu pentru toți bugetarii


În decizia luată de Guvern este prevăzut faptul că minivacanța nu se acordă în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie sau participanţilor în aceste procese.

Potrivit documentului aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finanțelor se vor efectua operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

De asemenea, unitățile/subdiviziunile administrativ teritoriale care în data de 2 decembrie 2022 au obligaţii de plată scadente la împrumuturile contractate din venituri din privatizare, potrivit scadențarelor anexate la convențiile de împrumut, vor lua din timp măsurile necesare în vederea efectuării plății sumelor scadente.

Potrivit newsweek.ro, Poiana Brașov se numără printre destinațiile preferate de turiști. Conform sursei citate, hotelurile sunt aproape pline. La unități de patru stele s-ar fi creat chiar liste de așteptare. Mai multe date aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Cîte zile libere vor avea putorile nenorocite bugetare? MULTE, MULT PREA MULTE LA CÂT SUNT DE INUTILI, BA UNII SUNT CHIAR DĂUNĂTORI SOCIETĂȚII!

1 an în urmă

[…] Pregătiri pentru minivacanța de 1 Decembrie. Câte zile libere vor avea românii […]

Back to top button