Turism

Oferta turistică a BRAŞOVULUI, promovată la Viena

  • targ turism_226006.jpg
  • targ turism2_226007.jpg
  • targ turism3_226009.jpg
  • targ turism4_226010.jpg
  • targ turism5_226011.jpg
  • targ turism7_226012.jpg
  • targ turism6_226013.jpg
  • targ turism8_226014.jpg
 

Aşa cum v-am anunţat, Consiliul Județean Brașov a participat la finele săptămânii trecute la Târgul de Turism al României (ediția de toamnă) ca partener al Autorității Naționale de Turism (ANT), pentru promovarea Convenției Carpatice și a ofertei turistice județene pentru perioada de iarna 2016 – primavară 2017.

Oferta cultural-sportivă a Județului Brașov și materialele puse la dispoziție și distribuite în standul comun ANT – Județul Brașov de către reprezentanți ai centrelor naționale de informare și promovare turistică din județul Brașov (Râșnov, Predeal, Poiana Brașov) au fost promovate pe întreaga perioadă de desfășurare. Pe ecranele montate în stand au rulat filme de promovare oferite de partenerii CJ Braşov în organizarea acestui eveniment: Parcul Național Piatra Craiului, Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor, Asociația de Ecoturism, Alpin Film Festival, Sanctuarul LiBearTy Zărnești, Federația Română de Schi și Biathlon – Complexul de Sărituri cu schiurile Râșnov, Cabana Postăvarul, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Predeal și Cabana Vânătorilor.
Transmisiunile live „Visit Bed”, promovând trei valori esențiale ale turismului brașovean, cultura, natura şi sportul, au prezentat Biserica Neagră, Casa Sfatului, Muzeul Civilizației Urbane, Centrul de Vizitare Parcul Național Piatra Craiului și Sanctuarul de Urși LiBearTY, antrenamentele de la Complexul de sărituri cu schiurile de la Râșnov, condițiile de cazare și posibilele drumeții de la Cabana Postăvarul, precum și atracțiile Centrului de Agrement din Poiana Brașov.
„O mare realizare ca urmare a participării la acest târg a fost colaborarea, pentru prima dată, cu toate centrele naționale de informare și promovare turistică din județ și consolidarea relațiilor cu reprezentanții acestora care și-au manifestat entuziasmul de a lucra în echipă la promovarea turismului. Pentru crearea unui sistem de lucru unitar și identificarea unor acțiuni comune viitoare s-au stabilit deja o serie de întâlniri de lucru. Pentru anul care urmează am demarat și activitatea de planificare a acțiunilor de promovare și a proiectelor de dezvoltare a turismului în județul Brașov”, a declarat Adrian Veştea, preşedinele Consiliului Judeţean Braşov. 

Promovare şi la Sibiu

Un alt punct esențial în participarea Județului Brașov la Târgul de Turism al României a fost organizarea Conferinței „Managementul Destinației Carpații României”, în 17 noiembrie, pentru a prezenta viziunea Consiliului Județean Brașov cu privire la managementul destinației Carpații României și o implementare de succes a Protocolului privind Turismul Durabil, precum și a Strategiei acestuia, asumate de România prin ratificarea Convenției Carpatice.
Conferința a prezentat acțiuni și proiecte în derulare sau desfășurate de către Muzeul Județean de Istorie, Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor, Asociația de Ecoturism în România, Universitatea Transilvania Brașov, Federația Română de Schi-Biatlon, Societatea Ghizilor și Liderilor Montani, Alpin Film Festival.
„Am considerat oportună constituirea unui nucleu strategic de parteneri, pentru a creiona împreună cadrul de lucru și activitățile specifice care trebuie întreprinse”, a declarat Alina Szasz manager public în Consiliul Județean Brașov. La întâlnire au participat aproximativ 50 de persoane, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, ai centrelor de informare turistică, instituțiilor culturale și mediului academic, ai agenților economici membri ai Camerei de Comerț și Industrie, ai asociațiilor de dezvoltare și promovare turistică, asociațiilor patronale și federațiilor din turism, ai organizațiilor non-guvernamentale cu activitate în domeniul turismului.
Rezultatele conferinței deja încep să se vadă. De exemplu, reprezentantul Asociației Carpatine Ardelene a Turiștilor din județul Brașov este invitat al Asociației Județene de Promovare a Sibiului pentru a ține aceeași prezentare în cadrul unei conferințe la Sibiu. Mai mult, pe tot parcursul Târgului de Turism al României reprezentanții județului Brașov au avut ocazia de a purta discuții tehnice cu diverși specialiști, reprezentanți ai altor județe și nu numai, pe marginea posibilelor proiecte comune sub egida Convenției Carpatice.

Braşovul –  Centrul Regional European al Convenţiei Carpatice

Cel mai important aspect este că atât concluziile conferinței, cât și materialele video prezentate de Județul Brașov la Târgul de Turism al României au fost trimise spre prezentare la Viena unde în zilele de 21 şi 22 noiembrie 2016 au avut loc lucrările Comitetului de Implementare a Convenției Carpatice care monitorizează implementarea Convenției și protocoalelor acesteia, printre care și Protocolul privind Turismul Durabil. Prezentarea realizată de Mircea Vergheleț, directorul Parcului Național Piatra Craiului, a susținut determinarea Județului Brașov de a deveni Centru Național, respectiv Centru Regional European alături de Ucraina și Polonia, prin sprijinirea Platformei de Coordonare a Turismului Durabil a Convenției Carpatice. „Suntem încântați că am reusit astfel să aducem în jurul acestui proiect persoane care pot contribui la succesul implementării Strategiei pentru Turism Durabil în Carpați”, a încheiat Alina Szasz.

Citiţi şi:

„Pat de vizitare” de la distanţă pentru atracţiile turistice ale BRAŞOVULUI


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button