Turism

Închirierea apartamentelor către vizitatori, interzisă. Ce oraș turistic important ar putea introduce măsura

Închirierea apartamentelor către turiști, interzisă…

Primarul Barcelonei intenționează să interzică închirierea apartamentelor turistice până în 2029, pentru a facilita accesul la locuinţe pentru rezidenţi, în contextul în care orașul din nord-estul Spaniei găzduieşte anual milioane de turişti, potrivit AFP.


„Parlamentul catalan ne autorizează” să nu mai „reînnoim licenţele apartamentelor turistice”, ceea ce „ne va permite să punem 10.000 de locuinţe pe piaţa închirierilor şi a vânzărilor” imobiliare, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Barcelonei, socialistul Jaume Collboni.


Barcelona doreşte să utilizeze un decret aprobat anul trecut de parlamentul regional al Cataloniei, care reglementează numărul locuinţelor dotate cu licenţă de utilizare turistică în oraşele în care presiunea imobiliară este cea mai puternică.
„Oraşul nu poate permite ca un număr atât de ridicat de apartamente să fie utilizat pentru activitatea turistică într-un context în care dificultatea de accedere la o locuinţă şi efectele negative ale suprapopulării turistice sunt evidente”, a argumentat Consiliul municipal într-un comunicat.


Potrivit lui Collboni, care consideră criza de locuinţe drept „principala” problemă a Barcelonei, chiriile au crescut cu 68% în ultimii zece ani în capitala catalană, unde 10.101 de locuinţe dispun în prezent de o licenţă pentru apartament turistic.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button