Turism

Harta aquapark-urilor din România / Paradisul Acvatic din Brașov, pe podium într-un top al accesibilității

Harta aquapark-urilor din România.

Urmează să înceapă vacanța de schi pentru majoritatea copiilor din țară, dar chiar dacă sporturile de iarnă au crescut în popularitate în România, acestea sunt în continuare practicate de o minoritate. Lipsa zăpezii, precum și costul ridicat pe care-l presupune practicarea unui sport de iarnă țin mulți români departe de pârtii.

O alternativă bună pentru vacanța de schi o reprezintă o vizită la un aquapark. Copiilor le place bălăceala și dacă aceasta vine la pachet cu tobogane și alte distracții specifice unui aquapark atunci se anunță o distracție pe cinste.

Harta aquapark-urilor din România

De aceea, clubulcopiilor.ro a creat o hartă cu toate aquapark-urile de interior din țară și a calculat costul de intrare pentru o zi intreagă pentru o familie cu un copil. Chiar dacă mai multe locații din țară se prezintă drept aquapark-uri, au fost selectate doar acelea care, pe lângă diverse bazine de înot și relaxare, oferă și cea mai căutată distracție pentru cei mici: toboganele cu apă.

O primă concluzie a analizei ar fi oferta limitată. Sunt doar 9 aquapark-uri indoor în România și acestea lipsesc cu desăvârșire în anumite regiuni cum ar fi Moldova sau Dobrogea sau în aproprierea unor orașe mari precum Cluj-Napoca sau Constanța.

Harta aquapark-urilor din România | MyTex.ro
Harta aquapark-urilor din România / Paradisul Acvatic din Brașov, pe podium într-un top al accesibilității 10

Oradea, împreună cu localitatea învecinată Sânmartin, este orașul cu cele mai multe aquapark-uri indoor din țară. În schimb, Bucureștiul are cel mai mare aquapark indoor din țară – Therme Bucuresti, cu o suprafață indoor de 30,000 de metri pătrați.

Cel mai accesibil parc acvatic indoor din țară este la Deva. La Aqualand Deva, un bilet pentru 2 adulți și un copil costă doar 130 RON pentru o zi întreagă.

Acesta este urmat de Aqua Park President Oradea, care are un preț al biletului de 170 RON pentru o familie cu un copil, iar pe locul 3 se află Paradisul Acvatic din Brașov, unde se plătește 210 RON pentru o zi de acces per familie.

La polul opus, cel mai scump aquapark este Felixarium din Oradea, unde intrarea pentru o familie costă 325 RON, urmat îndeaproape de Therme București, cu un preț de intrare de 323 RON.

Studiul complet, cu detaliile despre prețurile de intrare din România și o comparație cu alte aquapark-uri din Europa – AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button