BRAŞOV. Muzeul din Piatra Craiului îşi deschide porţile, în prezenţa ministrului Mediului
Sâmbătă, 16 aprilie 2016, ora 10.30, la sediul Parcului National Piatra Craiului va avea loc lansarea in cadru festiv a Centrului de Vizitare, un muzeu dedicat Pietrei Craiului.
„Alături de toți cei care au contribuit la realizarea proiectului sunt așteptați și reprezentanți ai cluburilor şi ONG-urilor, autorități, presa, dar și membrii marcanți ai comunității locale, deoarece ne dorim ca spațiile Centrului de Vizitare să susțină cât mai multe activități și evenimente dedicate conservării valorilor naturale și culturale din zonă, devenind un important obiectiv turistic și de conștientizare publică”, a transmis directorul Mircea Vergheleţ.
Inaugurarea va avea loc în prezența Ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer și a mai multor personalități din domeniul protecției mediului și conservării naturii.
Centrul de Vizitare a fost finalizat în cadrul proiectului: „Conservarea biodiversităţii Parcului Naţional Piatra Craiului prin conştientizare, informare, vizitare si monitorizare”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa prioritară 4 – Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii, domeniul major de intervenţie – Dezvoltarea infrastructurii şi a planurilor de management pentru protejarea biodiversităţii şi Reţelei Natura 2000.
Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) a fost de 6.092.884 lei, din care:
- lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare;
- lei – valoare eligibilă nerambursabilă de la Guvernul României
„Centrul de vizitare al Parcului Național Piatra Craiului este un punct de interes și un mijloc de conștientizare publică. De realizarea lui vor beneficia direct cei 40.000 de cetăţeni din localităţile din jurul Parcului, cei 110.000 de vizitatori anuali, micii intreprinzători locali, cei 5.000 de copii de la şcolile şi grădiniţele din jurul Parcului, ONG -urile care activează în zona parcului. Pe de altă parte activitatea centrului va atrage colaborări și parteneri atât din România cât și din alte țări, contribuind la promovarea și implementarea proiectelor de conservare din Carpați”, a mai spus Mircea Vergheleţ.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.