BRAȘOV. Ministrul Mediului, la inaugurarea Parcului Național Piatra Craiului
![BRAȘOV. Ministrul Mediului, la inaugurarea Parcului Național Piatra Craiului 1 piatra-craiului.jpg](https://mytex.ro/wp-content/uploads/2016/04/images_aimytexarticles_images_piatra-craiului-780x470.jpg)
Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a fost prezentă astăzi la Zărnești, județul Brașov, la inaugurarea Parcului Național Piatra Craiului, respectiv Centrul de Vizitare.
„Am ținut mult să vin pentru că, în anii 2000 când a început acest proiect al Băncii Mondiale și al Guvernului României de a stabili un sistem de management al ariilor protejate, eram foarte implicată. Am fost foarte des aici, pe teren, pentru că asiguram partea de consultanță și am văzut născându-se ideea Centrului de vizitare. A durat un pic de timp până la finalizare dar, iată, am avut bucuria să revin aici dintr-o altă poziție și chiar să-l inaugurez. Sunt ecolog ca pregătire și cred că acest Centru de vizitare, dar și Parcul Național Piatra Craiului, sunt foarte importante. Parcul Național Piatra Craiului, patrimoniul natural al zonei pot să reprezinte un pol de dezvoltare locală”, a declarat Cristiana Pașca Palmer.
Ea a preciyat că a fost pentru prima oară în Masivul Piatra Craiului pe când avea doar 16 ani s-a îndrăgostit de aceste locuri. Mai mult, ministrul Mediului vede în Centrul de vizitare un loc dinamic și activ”.
Spațiul interior al Centrului de vizitare și informare este gândit ca o combinație simultană de traseu în parc și spațiu expozițional bazat pe tehnici interactive. Astfel, turiștii pot afla și învăța despre elemente specifice Pietrei Craiului (habitate și păduri, peștera, Garofița Pietrei Craiului, oierit), dar și despre fenomene fizice generale ca de exemplu, ecoul, avalanșa de pietre sau zăpadă.
Traseul fizic ascendent în spațiul Centrului este dublat de un traseu conceptual, punctat ca marcaje reprezentate de mascota parcului — capra neagră, care reprezintă și identitatea vizuală a Pietrei Craiulul. Traseul este dotat cu senzori care creează experiențe inedite pentru vizitatori, punând în prim plan diverse elemente care se găsesc pe traseu — zgomote produse de animale, lumini fulger/tunet. De asemenea, Centrul este dotat cu sală de conferințe, sală de educație pentru copii, 16 camere de cazare din care doar patru sunt finalizate, spațiu de joacă pentru copii, spații pentru birouri.
„Am dorit să luăm o picătură din oceanul de frumusețe al Masivului Piatra Craiului și să-o aducem aici, într-o zonă accesibilă pentru vizitatorii care vin în această minunată zonă. Am încercat să folosim o serie de tehnici moderne pentru că ele sunt agreate de copii și tineri în special. Este principalul public țintă căruia se adresează acest Centru de vizitare. Odată învățată mișcarea la prima diagramă din Centrul de vizitare, este foarte ușor de umblat și la celelalte. Suntem de părere că este un loc foarte atractiv, interactiv în același timp și este o modalitate de a expune lucrurile legate de Masivul Piatra Craiului care pot fi updatate”, a menâionat directorul Parcului Național Piatra Craiului, Mircea Vergheleț”.
citește și
BRAŞOV. Muzeul din Piatra Craiului îşi deschide porţile, în prezenţa ministrului Mediului
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
![Google Ads](https://i.imgur.com/Iks1Tgz.png)
![Whatsapp Channel](https://i.imgur.com/JNeuO9Y.png)