Turism

BRAȘOV. Doi reni în Valea zimbrilor din Vama Buzăului. GALERIE FOTO

  • reni_267302.jpg
  • zimbri_267303.jpg
  • pauni_267317.JPG
  • cascada_267316.JPG
  • natura_267313.JPG
  • natura2_267315.JPG
  • cameraminuni_267319.JPG
  • primar_267318.JPG
  • grup_cascada_267314.JPG
 

Rezervația de zimbri din Vama Buzăului, județul Brașov, își diversifică fauna. La începutul acestei luni, aici au fost aduși doi reni, achiziționați de administrația locală, din Olanda. Acum sunt în perioada de năpârlire, ca toate mamiferele, însă este de așteptat ca, în scurt timp, perechea de reni să fie atracția rezervației, mai ales că sunt singurele exemplare din județ. La fel și cei doi păuni, care se plimbă în unul din țarcurile în curs de amenajare.

În spațiul generos al rezervației, de 12 ha de pășune, se mai află cinci cerbi și căprioare, alături de 25 de zimbri, șase dintre ei abia născuți.

Intenționăm să aducem mereu un element de noutate, de curiozitate, în Valea Zilbrilor, pentru cel care a călcat o dată pragul rezervației, pentru a-l determina să revină. Acum am adus reni, care ne-au costat în jur de 5.000 de euro, data viitoare, probabil peste doi ani, vom aduce alte animale. Vrem să aducem specii deosebite, care se pot adapta aici. În permanență, la nivelul stațiunii Vama Buzăului, vom avea și vom crea atracții turistice cu tentă de unicitate în zonă, pentru ca turistul care vine în județ să nu mai găsească în altă parte același lucru pe care îl poate regăsi în localitatea noastră, tocmai ca să aibă un motiv să își dorească să vină la noi atunci când are timp liber”, ne-a prezentat primarul localității, Tiberiu Chirilaș, pe care l-am surprins sâmbătă făcând pe ghidul pentru un grup de medici români și străini, aflați într-o mică excursie după un simpozion științific care s-a ținut zilele trecute la Brașov. 

La acest moment, la nivelul adminsitrației locale vămășene se dorește conceperea unei oferte turistice tip „city break”, tot mai căutate în întreaga lume.

După cum s-a constatat, mare parte dintre turiști preferă acest turism de weekend, de 2-3 zile. De aceeea noi construim o ofertă pe componenta asta, pentru două, maximum trei nopți la Vama Buzăului, în care turistul să aibă ce să facă, fără să se obosească, doar să se relaxeze”, a adăugat Chirilaș.

În acest context, sunt organizate frecvent, peste an, și evenimente atractive precum târgul de brânză sau concursuri pe biciclete, pentru toate categoriile de vârstă și grad de experiență, în zonă fiind amenajate trasee pentru toți.

Avem și traseu de biciclete profi. Organizăm, în cursul verii, evenimentul «Vama Buzăului pe bicicletă», care a ajuns la a treia ediție. Am avut participanți de la doi ani până la 90 de ani. Dacă până acum a fost un eveniment dedicat vămășenilor, din acest an dorim să atragem și bicicliști din țară, pentru că avem infrastructura necesară, după cum am spus”, a adăugat primarul cu privire la acest subiect.

 

Festival național de folk

Nu lipsesc nici evenimentele culturale de anvergură la Vama Buzăului. Astfel, în perioada 27-29 iulie, în comună se va desfășura Festivalul Național de Folk „Vama de la Munte”, la care vor participa artiști cunoscuți și apreciați de români, precum Mircea Vintilă, Vasile Șeicaru, Victor Socaciu, Fără Zahăr, Ducu Bertzi & Friends, Grupul Ecoul – Magda Pușcaș și Sorina Bloj, Marius Bațu, Florin Săsărman, Vali Șerban, Adrian Beznă, CalenDar, precum și copii din Vama Buzăului și Brașov. Coordonator artistic este Ducu Bertzi.

Pe lângă atracția principală, Rezervația de zimbri, în Vama buzăului vă puteți continua drumețiile montane spre Cascada Urlătoarea, un loc deosebit nu doar datorită amplasamentului, ci și pentru aspectul spectaculos, cu zeci de izvoare de apă care ies direct din munte, se scurg scurg pe stânci și ajung în pârâul cu același nume. De asemenea, nu trebuie ratată nici „Camera cu minuni” din localitate, o galerie de artă privată cu multe piese unice.

Acestea sunt doar câteva motive, de distracție am putea spune, pentru care merită să „dai o fugă” până în Vama Buzăului, la o distanță de 45 km de municipiul Brașov. Cel mai important, însă, este momentul de relaxare, de liniște, în mijlocul peisajelor superbe, cu mult aer curat și apă proaspătă direct de la izvor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button