Turism

BRAŞOV. Dezbatere publică pe tema taxei speciale pentru promovarea turistică a urbei

 

Primăria Braşov a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind instituirea taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Brașov pentru anul 2018, la propunerea Direcţiei Fiscale.

Astfel, persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, către Direcţia Fiscală (program luni, marţi, joi, vineri 8.00-16.30, miercuri 8.00-18.30), sau pe e-mail dirfiscala@brasovcity.ro sau dirfiscala@dfbv.ro. Aceste propuneri pot fi transmise în perioada 18.12.2017-15.01.2018, potrivit anunţului făcut de purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

Potrivit raportului de specialitate întocmit de Direcţia Fiscală Braşov, cuantumul taxelor speciale se stabileşte anual, iar veniturile obținute din acestea se utilizează integral pentru acoperirea chesltuielilor efectuate pentru înființarea serviciilor publice de interes local, precum și pentru finanțarea cheltuielilor curente de întreținere și funcționare a acestor servicii

Propunerea Direcţiei Fiscale Braşov, care va fi prezentată spre aprobare legislativului local la începutul anului viitor, este ca această taxă să fie calculată prin aplicarea cotei de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA. Cu banii încasaţi vor putea fi create programe care să ducă la creșterea numărului de turiști, precum şi a duratei de ședere a acestora în municipiul Braşov, dar şi la creșterea veniturilor obținute din turism în urbea noastră. Toate acestea ar putea duce chiar la introducerea municipiul Brașov pe harta destinațiilor de tip city break a UE. 

Aşadar, parte din această taxă specială va putea fi folosită, printre altele, pentru promovarea ca destinație turistică a Brașovului, la nivel național, internațional și în mediul online, susținerea de evenimente care pot genera creșterea numărului de turiști în municipiul Brașov, crearea și comunicarea brandului turistic al municipiului Brașov şi organizarea și participarea la târguri și conferințe de profil interne și internaționale pentru a promova turismul brașovean. De asemenea, se vor realiza campanii publicitare comune cu companii aeriene, agenți touroperatori, organizatori de evenimente și reprezentanți de destinații turistice echivalente.  

Taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Brașov va fi încasată de unitatea de cazare (hotel, motel, pensiune turistică), odată cu luarea în evidență a persoanelor cazate. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button