10 motive să vizitezi Brașovul și împrejurimile
Indiferent că este vară sau iarnă, Brașov rămâne unul dintre cele mai faimoase orașe turistice din România. Dacă sunteți curioși de ce ar trebui să vizitați Brașovul, ce să faceți și ce să vizitați plus alte informații utile care să vă ajute să vă planificați călătoria, vă recomandăm să citiți acest ghid pe care l-am pregătit despre vizitarea Brașovului.
Situat în inima României, Brașovul este considerat poarta principală de intrare în Transilvania. Orașul vechi este plin de case săsești, alei înguste și multe fortificații, toate purtând haina grea a secolelor trecute și cu multă istorie de împărtășit cu călătorii curioși. Înconjurat de Munții Carpați din toate părțile, este cu adevărat greu să rezisti farmecului Brașovului!
În excursiile de o zi puteți vizita castelele și cetățelile din împrejurimi, precum Bran, Peleș si Râșnov. Puteți descoperi cultura rurală românească în satele tradiționale Magura sau Viscri. Puteți faci drumeții în Piatra Craiului, Munții Bucegi, Făgăraș,
Orice vacanță la Brașov începe cu Piața Sfatului, inima centrului istoric medieval al urbei. În orice zi, veți vedea copii alergând, adulți făcând o plimbare, bătrâni hrănind porumbei și turiști hipnotizați de piața frumoasă și de clădirile ce împrejmuiesc piața. În istoria orașului, Piața Sfatului din Brașov a fost un loc de adunări publice, procese și execuții. În prezent, este un loc minunat împânzit cu restaurante, cafenele și clădiri vechi cu arhitectură săseacă. Puteți servi prânzul, puteți savura o cafea sau puteți gusta din bucătăria tradițională. Sau, pur și simplu, vă odihniți după un tur de oraș. Un bun prilej să accesați unul dintre cazinouri online Romania și să vă încercați norocul la poalele Tâmpei.
În vecinătatea Pieței Sfatului există Biserica Neagră, cea mai mare biserică gotică din Europa de Est. Și-a câștigat numele după un incendiu din 1689, în urma căruia biserica a ars și zidurile s-au întunecat de fum.
Pentru a vedea Brașovul în toată splendoarea lui, trebuie să mergeți pe Muntele Tâmpa. Încă din primele clipe petrecute în Brașov, probabil veți observa semnul „BRAȘOV” asemănător Hollywoodului, așezat deasupra orașului, pe Muntele Tâmpa.
Brașov a ajuns renumit și prin intermediul unei străzi speciale. Este vorba de Strada Sforii, considerată cea mai îngustă stradă din Europa. Poate părea o stradă inutilă, dar în trecut era folosită de pompieri pentru a evita aglomerația din zonă.
Pe lângă cele menționate mai sus, Brașov este un oraș presărat cu numeroase obiective turistice, monumente, muzee și alte atracții renumite. Nu ratați Turnul Negru și Turnul Alb. Puteți admira Poarta Ecaterinei și zidurile medievale fortificate ale Brașovului.
Faceți o excursie de o zi la Cetatea Râșnov, aflată în vecinătatea orașului Râșnov. Cetatea a fost poziționată perfect pentru a proteja împotriva invaziilor din partea triburilor nomade europene și asiatice. Cetatea a fost recent restaurată și este cel mai bine conservat reper istoric de acest gen din România.
Puteți face o excursie de o zi pentru a vizita castelele din vecinătatea Brașovului: Bran, Peleș și Pelișor. Pe parcurs, veți avea șansa de a admira Alpii Transilvaniei și peisajul rural din jur.
Dacă sunteți în căutarea unor momente de liniște, nu ratați plimbarea pe munte. Peisajul este nealterat și perfect pentru aventurile de drumeții. Un moment ideal să stați tolăniți pe pajiștea verde, să vă bucurați de un bonus fără depunere 2022 și să uitați de forfota orașului.
Mergeți și vizitați urșii în sălbăticie, la Rezervația De Urși Libearty Zărnești. Sanctuarul de Urși Libearty are 70 de urși bruni europeni care trăiesc în 27 de hectare de împrejmuiri în pădure de foioase, cu spațiu pentru hibernare și multă apă sub formă de pâraie și bazine.
Cu siguranță există mult mai multe motive pentru care merită să vizitați Brașovul. Indiferent că vă place marea sau muntele, cu siguranță vă veți simți bine vizitând acest oraș.
FOTO: Dan Novac (Piața Sfatului din Brașov)
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.