Timp liber

Vioară Stradivarius din 1709, în două evenimente la Brașov

Filarmonica Brașov a pregătit două concerte noi în această săptămână. Ca în fiecare joi, în această seară va avea loc concertul simfonic, principalul eveniment al săptămânii, la Sala Patria. În cadrul concertului, orchestra Filarmonicii Brașov va fi condusă de maestrul Ciprian Marinescu, un dirijor român stabilit de mulți ani în Japonia. Solistul serii va fi violonistul sârb Robert Lakatoš, care va cânta pe o vioară „Stradivarius” din 1709, din colecția privată a lui Vladimir Radosavljevic. În cadrul concertului se vor cânta Concertul pentru vioară si orchestră in Re major, op. 77 de Johannes Brahms și Simfonia a 8-a in Sol major, op. 88 de Antonín Dvořák.

„Instrumente de colecție”

Sâmbătă seară, Horia Mihail invită publicul meloman din Brașov la un recital intitulat „Instrumente de colecție” la Sala Patria. În cadrul acestui eveniment, pianistul brașovean Horia Mihail va interpreta, împreună cu Robert Lakatoš, care va cânta pe vioara sa Stradivarius, iar celor doi li se va alătura Dragan Djordjević, pe violoncelul „James & Henry Banks”. Recitalul va începe la ora 19 și în program sunt piese de Beethoven, Sarasate, Debussy și Wieniawski.
Biletele pentru toate evenimentele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe site-ul bilet.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
jonelul
1 an în urmă

nu este cumva vorba despre vioara pe care se facuse stapan madalin voicu, dupa ce taca-su a imprumutat-o de la fondul de patrimoniu pentru cateva concerte,si pe care ulterior a refuzat sa o restituie?

1 an în urmă

[…] 36 – Linzer Sinfonie.Concert exclusiv Mozart, cu Horia Mihail. Dacă solistul concertului, Horia Mihail, este unul dintre cele mai cunoscute nume de pe scena muzicii clasice româneşti, dirijorul […]

Back to top button