Timp liber

Valentin Șerban revine la Brașov (video)

Valentin Șerban revine la Brașov. Melomanii din Brașov sunt așteptați, astăzi, de la ora 19.00, la un nou concert simfonic. Acesta îi va avea ca protagoniști pe violonistul brașovean Valentin Șerban și pe dirijorul francez David Molard Soriano. Programul concertului de joi seară este compus din trei piese. M. Ravel: Pavane pour une infante défunte, W.E. Korngold: Concertul pentru vioară și orchestră, op. 35; M. Ravel: Le Tombeau de Couperin, orchestrație de David M. Soriano.
Cei doi protagoniști ai concertului de joi sunt, fiecare în dreptul său, nume de seamă ale tinerei generații de muzicieni europeni.

Câștigătorul marelui premiu Enescu

Valentin Șerban revine la Brașov. Valentin Șerban este câștigătorul marelui premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu (ediția 2020/21), după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, la Ateneul Român.
A susținut concerte în România, Franța, Germania, Austria și Italia. E membru al Orchestrei Les Dissonances din Paris din 2018 și concert-maestru invitat al Orchestrei Române de Tineret.

Aveți în galerie video din concertul estival susținut în Piața Sf. Ioan în august 2022. Anotimpurile de Vivaldi şi Anotimpurile de Piazzolla.

De-a lungul anilor, a cântat în săli faimoase de concerte. Printre ele, Grande Salle Pierre Boulez – Philharmonie de Paris, Konzerthaus Berlin, Queen Elisabeth Hall din Antwerp, Ateneul Român, Opéra de Dijon, Le Volcan în Le Havre. A urcat pe aceeași scenă cu muzicieni renumiți, precum Alina Pogotskina, Alissa Margulis, Alexander Buzlov, Konstantin Heidrich, Vladimir Mendelssohn și mulți alții.

În ultimii ani, Valentin Șerban a devenit o adevărată personalitate a muzicii clasice, având numeroase apariții TV și la radio și câștigându-și mulți fani pe diverse rețele de socializare.

Dirijor francez

David Molard Soriano a fost dirijor asistent al lui Paavo Järvi între 2014 și 2018 și a lucrat cu acesta la Orchestre de Paris și la noua sa Orchestră a Festivalului Estonian (Pärnu Music Festival și BBC Proms). În același timp, a asistat dirijori precum Fabien Gabel și Gustavo Dudamel la Rencontres Musicales d’Evian. În 2019, a fost numit dirijor asistent al Orchestre National de France.

În ultimii ani, David a dirijat și Orchestre National du Capitole de Toulouse, Orchestre national de Bretagne, Opéra national de Lorraine, Opéra de Limoges, Luxemburg Orchestra de Cameră din Luxemburg, Orchestre Symphonique de Saint-Etienne (Franța) și Orchestra de Cameră din Liban.

Pasionat, de asemenea, de operă, a dirijat Carmen, Dialogues des Carmélites, La Traviata și Le Nozze di Figaro (pusă în scenă de Daniel Slater). În 2022, a fondat „Rencontres Musicales“ la Château d’Ainay-le-Vieil (Franța), unde își asamblează propria orchestră de festival și oferă concerte de la recitaluri la repertoriu simfonic. Datorită succesului primei ediții, cea de-a doua va avea loc în august 2023 cu Marie-Ange Nguci și Raphaël Sévère, printre alții.

În calitate de fondator și director muzical al Orchestre des Jeunes d’Île-de-France, alcătuită din cei mai buni muzicieni din tânăra generație, David Molard Soriano a prezentat concerte de înaltă clasă cu un repertoriu captivant – versiunea integrală a Păsării de foc, concertul pentru orchestră de Lutoslawski, Simfonia a 12-a de Șostakovici, Simfonia a 3-a de Saint-Saëns pe cea mai mare orgă franceză cu Thomas Ospital.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button