Timp liber

Vacanță (re)creativă la muzee

Vacanță (re)creativă la muzee. Două instituții muzeale din Brașov le oferă copiilor șansa de a petrece „vacanţa de schi” cu activități recreative.
Așa cum face mulți ani, Muzeul „Casa Mureşenilor” organizează un program adresat copiilor cu vârsta între 6 şi 14 ani.
Miercuri, 22 februarie 2023, ora 12:00, va avea loc un atelier despre istoria tiparului, cu aplicaţie practică şi descoperirea fostelor fabrici de ciocolată ale Braşovului. Pentru aceasta, micuţii vor vizita expoziţia „O poveste dulce”, ce cuprinde peste 600 de cutii de bomboane de ciocolată. Pentru fiecare copil, participarea la atelier costă 6 lei.
Joi, 23 februarie 2023, tot de la ora 12:00, cei mici pot participa la un atelier de mărţişoare pe etamină, cu motive tradiţionale, alături de artista braşoveană Gabriela Bularca. Tot 6 lei este şi participarea la acest atelier.
Vineri, 24 februarie 2023, de la ora 12:00, elevii se pot bucura de o „Poveste a viorii”, o activitate interactivă cu violonistul braşovean Bogdan Costache. Pentru aceasta, părinţii vor plăti 10 lei de participant.
Atelierele propuse vor avea 20 de participanţi şi se vor ţine la sediul muzeului. Înscrieri se fac la telefon 0268.477864.

Și la Muzeul de Artă

Vacanță (re)creativă la muzee. Și Muzeul de Artă a pregătit activităţi pentru vacanţa elevilor. „Am pregătit două ateliere de creaţie care să stimuleze imaginaţia copiilor şi să îi familiarizeze cu tehnici întâlnite în unele opere de artă”, au transmis reprezentanţii instituţiei. Astfel, miercuri, 22 februarie, de la ora 11.00, copiii cu vârste între 7 şi 12 ani sunt aşteptaţi la „Mozaic”. Copiii vor avea ocazia să compare mozaicuri romane, bizantine, orientale şi vest-europene, iar apoi vor realiza propriile lucrări despre un subiect la alegere. Vor folosi în acest scop elemente modulare multicolore pentru a obţine o compoziţie originală. Joi, de la aceeaşi oră, copiii cu vârste între 10 şi 14 ani pot învăţa „Colaj de personaj”. Ei vor crea un personaj pe baza unor caracteristici cheie, utilizând mijloace artistice specifice artei modern, spun reprezentanţii Muzeului. Costul fiecărui atelier este de 2 lei. Pentru înscrieri, trebuie să sunaţi la 0722 271 783, muzeograf Sînziana Dumitrescu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button