Ridicați receptorul la Muzeul Amintirilor din Comunism / Adolescent în anii 70-80
Ridicați receptorul la Muzeul Amintirilor din Comunism
La „Telefonul Amintirilor”, de la Muzeul Amintirilor din Comunism din Braşov, dacă veţi ridica receptorul telefonului cu disc – aşa cum aveau odată bunicii și părinții – veţi asculta poveşti din viaţa de zi cu zi spuse de cei născuţi între anii 1961-1969, care în anii 70-80 erau deja adolescenţi şi au început să simtă lipsurile regimului, dar şi cenzura, ascultau Europa Liberă pe furiş şi au văzut urmările cutremurului din 77. Este a doua etapă a proiectului gândit de Muzeului Memoriei – Telefonul Amintirilor, care aduce tinerilor de astăzi 10 reconstituiri sonore ale celor gândite și spuse de tinerii de ieri.
„Cercetarea pe care o facem în acest moment la Muzeul Memoriei este despre adolescenţa în comunism. Am început-o anul trecut şi este o cercetare mai amplă, care urmăreşte diferite generaţii. Anul trecut am mai fost la Muzeul Amintirilor din Comunism cu alte mesaje din perioada anilor 60 şi începutul anilor 70. Acum, generaţia crescând, implicit, şi lucrurile s-au schimbat, încep să se simtă lipsurile, încep să se simtă mult mai mult privaţiunile şi asta ne şi interesează pe noi să vedem, din perspectiva celor care au trăit atunci o altfel de istorie, o istorie trăită, pe care ajungem, din păcate, să o uităm, dacă nu o transmitem mai departe”, a explicat cofondatorul Muzeului Memoriei, Smaranda Pasnicu.
Fragmentele sonore pot fi ascultate până în 27 decembrie.
Proiectul „Adolescenţa în comunism: anii ’70-’80” este un proiect cofinanţat AFCN.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.