Timp liber

Primăria Brașov, veste bună pentru schiori, înaintea Paștelui

Primăria Brașov a venit cu o veste bună pentru schiori, înaintea Paștelui. Se va putea schia în Poiana Brașov de Paștele Ortodox (16 aprilie), dar și după această sărbătoare. Având în vedere starea pârtiilor din partea superioară a masivului Postăvarul, se va putea schia cel puțin până în data de 23 aprilie, conform anunțului făcut astăzi de Primăria Brașov.

Dacă starea pârtiilor va fi în continuare în condiții optime, sezonul va fi prelungit până la 30 aprilie, dată până la care este valabilă convenția cu Ana Teleferic pentru utilizarea în comun a transportului pe cablu.

Se schiază în condiții bune pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia. După prânz, din cauza temperaturilor ridicate, se schiază în condiții de primăvară, zăpada fiind grea, așa-numita „zăpadă ortopedică“. Iubitorii sporturilor de iarnă sunt rugați să schieze cu atenție, deoarece există riscul producerii de accidente.

De asemenea, sunt sfătuiți să utilizeze pentru coborârea în Poiana Brașov telegondola, având în vedere că stratul de zăpadă de pe pârtiile din partea inferioară nu oferă condiții optime.

A scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalații de transport pe cablu: telecabina Capra Neagră și telegondola (de la 6 la 5 puncte), telecabina Kanzel (de la 5 la 4 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte).

„Având în vedere că prelungirea sezonului până la sfârșitul lunii aprilie depinde de condițiile meteo, îi rugăm pe iubitorii sporturilor de iarnă să își achiziționeze ski-pass-uri adaptate acestei perioade, astfel încât să își poată consuma punctele cumpărate. Conform discuțiilor cu operatorul sistemului de transport pe cablu, în această perioadă va fi suspendată comercializare ski-pass-urilor cu valorile cele mai mari, respectiv cele de 240 de puncte și cele de 10 zile”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează sunt telegondola, telescaunul Ruia și teleschiul Ruia.

Programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu este până la ora 16:00 pentru ultima urcare cu telegondola, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 15:45.

Puteți afla date despre starea pârtiilor și instalațiile care funcționează pe https://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button