Paula Seling, Zdob și Zdub și cavaleri teutoni
Paula Seling, Zdob și Zdub și cavaleri teutoni.
La acest final de săptămână, comuna Feldioara va găzdui două evenimente care vor reînvia tradiţia medievală a localităţii, unde, în urmă cu secole, Cavalerii Teutoni au construit cetatea Marienburg. Este vorba de a III-a ediţie a evenimentului „Cetatea Vie – Zilele porţilor deschise în Cetatea Marienburg” şi de Festivalul „Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”, ajuns la a XI-a ediţie.
În cele două zile de desfăşurare a evenimentelor, sâmbătă, 2 septembrie şi duminică, 3 septembrie, cei prezenți vor avea parte de o paradă a cavalerilor, de animaţie medievală, ateliere meşteşugăreşti, spectacole de teatru şi concerte susţinute de vedete ale muzicii româneşti, capete de afiş fiind Paula Seling şi Zdob şi Zdub. Ambele evenimente se vor desfăşura în centrul comunei.
„Cetatea vie – Zilele porţilor deschise în Cetatea Marienburg – Feldioara” este un eveniment organizat de Primăria Feldioara şi finanţat de Consiliul Judeţean Braşov cu suma de 30.000 de lei.
„Proiectul a început încă din luna iunie, când s-a desfăşurat atelierul „Locuirea Cetăţii” în parteneriat cu Liceul „Petru Rareş” din Feldioara, clasa de Prelucrarea lemnului, sub coordonarea prof. Călin Ruşitaru.
S-au creat astfel, în curtea cetăţii, câteva spaţii umbrite – Căsuţele artiştilor şi meşteşugarilor – spaţii care vor oferi cadrul propice pentru desfăşurarea activităţilor din program: concerte, teatru, ateliere de meşteşug şi artă”, a explicat primarul comunei Feldioara, Sorin Taus, într-o conferință de presă.
„Festivalul Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara, este organizat începând cu anul 2010, la început printr-un proiect cu finanţare europeană. Evenimentul este înscrisă în proiectul „Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în Comuna Feldioara” şi face parte din strategia şi programul de promovare, dezvoltare şi valorificare a tradiţiilor şi turismului, program elaborat de Primăria Feldioara, în ideea păstrării datinilor şi obiceiurilor locale, tradiţii ce ne reprezintă pretutindeni în lume”, a declarat Sorin Taus.
Programul festivalului include nenumărate momente deosebite – parada cavalerilor şi domniţelor care vor aduce mai aproape atmosfera perioadei medievale, prezenţa meșterilor și artizanilor ȋn curtea Bisericii Evanghelice, precum și spectacolul susţinut pe scenă de tinerele talente locale şi invitaţi deosebiţi care promit un program de excepţie: Paula Seling, Cimpoierii din Transilvania, Zdob şi Zdub.
În cele două zile ale festivalului, între orele 9.00 şi 18.00, vor putea fi vizitate expoziţiile din Cetatea Feldioara, unde va fi amplasată şi o tabără medievală.
„Aceste evenimente au rolul de a păstra vie o cetate aflată până de curând în ruină, de a ataşa comunitatea locală de acest loc şi, nu în ultimul rând, de a promova din punct de vedere turistic Comuna Feldioara”, a subliniat primarul comunei Feldioara.
Programul detaliat îl găsiți și aici.
Ruta Cavalerilor Teutoni
Un alt eveniment important pentru dezvoltarea turistică a localităţii Feldioara și a judeţului Brașov ȋl reprezintă lansarea oficială a Rutei Cavalerilor Teutoni care va avea loc sȃmbătă, 2 septembrie, ora 13:00, ȋn Biserica Evanghelică din localitate. Iniţiată de Muzeul de Etnografie Brașov și Primăria Comunei Feldioara, aceasta este recunoscută de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului ca Rută Cultural Turistică dezvoltată pe plan regional. Prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale și administratorilor obiectivelor din Rută va marca ȋnceputul unei bune colaborări ȋn sensul funcţionalizării acesteia și dezvoltării viitoare la nivel de rută europeană.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.