Timp liber

Noaptea Europeană a Muzeelor la Brașov – cu premiere

Noaptea Europeană a Muzeelor la Brașov.

Primăria Brașov participă, în premieră, la Noaptea Europeană a Muzeelor, care va avea loc în data de 13 mai.

Noaptea Europeană a Muzeelor. Peste 30 de evenimente și expoziții sunt programate în centrul istoric din Brașov, de la artă plastică și artă contemporană, la video mapping, recitaluri, ateliere sau spectacole de dans. Acestea sunt organizate de municipalitate între orele 18.00 – 00.00, într-unul dintre următoarele 8 locuri: Banca de Cultură Apollonia, Turnul Alb, Turnul Negru, Piața Brassai, Poarta Ecaterinei, Turnul Artelor, Turnul Funarilor, Turnul Lemnarului.

 „Cea de a XIX-a ediție a Nopții Muzeelor aduce mai multe premiere la Brașov. Este primul eveniment la care participă Primăria, în calitate de organizator. De asemenea, e primul în care este implicată Banca de Cultură Apollonia, deschisă la sfârșitul anului trecut. Este și ediția în care se organizează evenimente la majoritatea turnurilor și bastioanelor din jurul centrului istoric. Evenimentele sunt variate, astfel încât să acopere cât mai multe dintre așteptările vizitatorilor. Avem și foarte mulți parteneri”, a declarat, printre altele, viceprimarul Flavia Boghiu, potrivit BrașovCity.ro.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional. Muzee din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
4 luni în urmă

[…] pentru a le permite și celor care nu au avut timp să intre cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, să se bucure de munca artiștilor […]

Citeşte şi...
Close
Back to top button