Timp liber

Muzica filmelor „Veronica” şi „Mama”, în concert susținut de Corul de copii şi Tineret al Patriarhiei Române

Muzica filmelor „Veronica” şi „Mama”, în concert susținut de Corul de copii şi Tineret al Patriarhiei Române

Filarmonica Braşov începe anul 2023 cu un concert inedit: muzica din îndrăgitele filme „Veronica” şi „Mama”. Concertul va fi în 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Patria, unde vor evolua orchestra Filarmonicii Braşov şi corul de copii şi Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române. Orchestra va fi dirijată de Leonard Boga, iar corul este pregătit de Luminiţa Guţanu Stoian. Solistele serii vor fi Maria Cazacu, Maria Nistor şi Filoteea Chiriac.
Programul concertului va consta în piese din filmele „Veronica” şi „Mama”, orchestrate de Ioan Dobrinescu şi Eugen Dan Drăgoi.

Filmele care au încântat copilăria

Muzica filmelor „Veronica” şi „Mama”, în concert susținut de Corul de copii şi Tineret al Patriarhiei Române. Filmul „Veronica”, din 1972,  regizat de Elisabeta Bostan, o capodoperă a cinematografiei româneşti, cu actori precum Dem Rădulescu, Lulu Mihăescu şi Margareta Pâslaru, este şi astăzi un film fermecător pentru copii. „Mama”, o producţie din 1977, tot în regia Elisabetei Bostan, se bazează pe basmele „Lupul şi cei şapte iezi”, de Fraţii Grimm, şi „Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă, şi reprezintă un alt film de referință din copilăria multor români.
Mulţi adulţi îşi aduc aminte cu drag şi cu nostalgie de aceste filme şi de melodiile din ele, care le-au fermecat copilăria şi pe care doresc să le transmită mai departe şi noilor generaţii. Biletele pentru eveniment sunt disponibile la casieria Filarmonicii Braşov sau online pe siteul bilet.ro.Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button