Timp liber

Moment muzical inedit de Ziua Universității Transilvania (video)

Moment muzical inedit de Ziua Universității Transilvania. 1 martie – Ziua Universității Transilvania e sărbătorită în acest an printr-un moment muzical inedit (video), desfășurat sub egida Centrului Muzical al Universității. Protagoniști sunt pianistul Mihai Teacă și Orchestra de Cameră a Universității Transilvania, dirijată de Traian Ichim.


Concertul are loc astăzi, la Aula Sergiu T. Chiriacescu, începând cu ora 18.00. Va putea fi urmărit live pe pagina Universității Transilvania și pe pagina Facebook a Centrului Muzical.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
„Cunoscut și apreciat la nivel național și internațional, pianistul Mihai Teacă se remarcă prin gândirea muzicală și talentul aparte, ce i-au permis să-și formeze un profil artistic multilateral”, spune prof. univ. dr. Stela Drăgulin, care coordonează Centrul Muzical.
Concertul de Ziua Universității îl va surprinde pe Mihai Teacă în ipostaza de pianist solist, interpretând una dintre cele mai provocatoare lucrări din repertoriul pianistic de anvergură, Concertul pentru pian și orchestră nr. 1 de Franz Liszt.

„Materializarea unui proiect unic la nivel național, Orchestra de Cameră a Universității Transilvania a devenit o prezență festivă, așteptată cu entuziasm pe scena Aulei Universității, fiind un etalon al excelenței și profesionalismului interpretativ”, mai spune Stela Drăgulin.
În cadrul acestui concert, maestrul Traian Ichim, dirijor reputat la nivel național și internațional, va călăuzi Orchestra de Cameră în interpretarea Simfoniei nr. 5 de Franz Schubert.

Pianist, tenor, vedetă populară

Mihai Teacă are 24 de ani, vine din Făgăraş şi este urmaşul unui fost lăutar, percuţionist. În joacă, micul Mihai a descoperit întâi o orgă, apoi a început să cânte şi din voce. De pe la 12 ani. Muzica populară l-a atras întâi prin mesajul textelor. Îi plăcea veselia pe care o transmiteau unele cântece. A continuat cu muzica clasică. Acum studiază ca tenor şi, în paralel, ca pianist. Şi, pentru că muzica populară este în sufletul lui, cântă şi la clarinet, dar numai folclor.
El a câştigat acum patru ani sezonul trei al emisiunii-concurs de la TVR, „Vedeta populară”. Făgărășeanul a mai cucerit o mulțime de premii la concursuri naționale și internaţionale.

Foto: arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button