Timp liber

Luna cadourilor vine cu 40 de filme la Cinema Astra din Brașov. Intrare gratuită

Luna cadourilor vine cu 40 de filme la Cinema Astra din Brașov. În fapt, startul va fi dat chiar din 30 noiembrie. Intrarea la filme va fi gratuita, în limita locurilor disponibile.
„Începând din 30 noiembrie, timp de o lună, „Magia filmelor“ se reîntoarce la cinema Astra din Brașov. Evenimentul face parte din programul „Magia iernii – Brașov 2022“, derulat de Primăria Brașov cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Asociația Culturală Fanzin.

În fiecare zi, de luni până vineri, va rula câte un film de la ora 19.00.
Programul va fi următorul: luni – ziua filmului clasic, marți – ziua filmului de dragoste, miercuri – ziua filmului de artă, joi – musical, iar vineri – ziua filmelor de Crăciun.

În fiecare weekend (mai puțin zilele de Crăciun, 24 și 25 decembrie) vor rula câte 3 filme/zi. Matineul de la ora 11.00 va fi dedicat copiilor, cu filme de animație, iar după amiaza vor rula exclusiv filme de Oscar. De regulă, orele de difuzare vor fi 17.00 și 19.00 (sâmbătă, 3 decembrie, filmul de la ora 17.00 durează aproape 4 ore, deci nu va mai fi și o a doua reprezentație, n.r.).

Cu ce începe „Magia filmelor la Cinema Astra“

„Magia filmelor la Cinema Astra“ se deschide miercuri, 30 noiembrie, de la ora 19.00, cu capodopera lui Giuseppe Tornatore, „Cinema Paradiso” (Nuovo Cinema Paradiso, Italia, 1988). Filmul a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 1990. Este văzut ca un exemplu de nostalgie postmodernistă, combinând sentimentalismul și comedia, nostalgia și pragmatismul. Printre temele explorate se numără tinerețea, îmbătrânirea, și cugetări la maturitate despre trecut. „Cinema Paradiso” este și un omagiu adus cinematografiei.

Din programul lunii decembrie amintim câteva filme care cu siguranță vor umple sălile cinematografului Astra: Funny Face (1957), cu Audrey Hepburn și Fred Astaire, La Dolce Vita (Italia, 1960), cu Marcello Mastroianni, The Sound Of Music (1965), cu Julie Andrews și Christopher Plummer, Vacanță la Roma (1953) cu Gregory Peck și Audrey Hepburn, Bridget Jones’s Diary (2001), cu Renée Zellweger, Colin Firth și Hugh Grant, Pe aripile vântului (1939) cu Clark Gable și Vivien Leigh, Casablanca (1942) cu Humphrey Bogart și Ingrid Bergman, La vita è bella (1997) cu Roberto Benigni, Forrest Gump (1991) cu Tom Hanks și Robin Wright sau Zorba The Greek (1964) cu Anthony Quinn.

Intrarea la toate filmele este gratuită, în limita locurilor disponibile. Proiectul este derulat de Primăria Municipiului Brașov, în parteneriat cu Asociația Culturală Fanzin, și face parte din programul „Magia Iernii – Brașov 2022“. În cadrul acestuia vor avea loc diverse evenimente în Piața Sfatului, Piața Unirii, Piața Sf. Ioan, Piața Brassai, Parcul Nicolae Titulescu, Banca Săsească și la Cinema Astra.

Vezi aici programul primei săptămâni.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comment
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
13 zile în urmă

[…] cum informam aici, cinefilii sunt așteptați la Cinema Astra. Vor putea viziona filme gratuit. „Magia filmelor la […]

Citeşte şi...
Close
Back to top button