Timp liber

Invitați speciali la concertul Filarmonicii Braşov

Invitați speciali la concertul Filarmonicii Braşov. Iubitorii de muzică din Braşov sunt așteptați la un nou concert simfonic propus de Filarmonică. Astăzi, de la ora 19, invitaţi sunt George Tudorache şi David Abrahamyan, care vor cânta alături de orchestra simfonică a instituției.
George Tudorache se va afla într-o postură dublă, fiind atât dirijorul concertului, cât şi în rol solisticc într-una dintre părţile acestuia. Programul concertului cuprinde: M. Glinka – Uvertura la opera „Ruslan şi Ludmila”, W. A. Mozart – Simfonia concertantă pentru vioară, violă şi orchestră în Mi bemol major, K. 364, A. Dvořak – Simfonia a 9-a în mi minor „Din lumea nouă”, op. 95.
Cea de-a treia piesă din program, Simfonia a 9-a în mi minor „Din lumea nouă” de Antonín Dvořák este una dintre cele mai cunoscute şi impresionante compoziţii muzicale din toate timpurile. Această simfonie reprezintă călătoria spirituală şi emoţională a lui Dvořák: de la dorul intens pentru iubita sa Boemie, la emoţia „lumii noi” (America) şi a popoarelor sale variate, până la gândul de a se întoarce acasă. Ceea ce mulţi oameni nu ştiu este faptul că astronautul Neil Armstrong a luat cu el o înregistrare pe bandă a acestei simfonii în timpul misiunii Apollo 11, care a marcat prima aterizare pe Lună, în 1969.
Biletele pentru concertul de joi seară sunt disponibile la casieria Filarmonicii Braşov sau online pe siteul bilet.ro.

Cine sunt protagoniștii

Invitați speciali la concertul Filarmonicii Braşov. George Tudorache este concert-maestru al Orchestre Philharmonique Royal de Liège și dirijor invitat al Orchestrei Simfonice din Londra. Este laureat a numeroase concursuri internaționale: Rodolfo Lipizer, Colmar, Flame, și a participat la Concursul Regina Elisabeta 2015, unde prestația sa din semifinală a fost aclamată de critica internațională și de public.
A fost invitat să cânte ca solist și concert-maestru cu orchestre precum London Symphony Orchestra, London Philharmonic, BBC Philharmonic, BBC Symphony, City of Birmingham Orchestra și multe altele.
De asemenea, este profesor principal de vioară la Institutul de Muzică și Pedagogie din Namur (IMEP). Susține în mod regulat cursuri de măiestrie în Europa și Asia.
Jean Jacques Kantorow îl consideră „unul dintre cei mai talentați violoniști ai generației sale”.

Violistul David Abrahamyan și-a început educația muzicală cu Oleg Lev, membru solist al orchestrei Moscow Virtuosy. Și-a terminat studiile de licență la Conservatorul din Maastrichtg cu Henk Guittart (membru al Cvartetului Shoenberg) și Boris Belkin. De foarte tânăr a început să colaboreze cu Filarmonica din Luxemburg, OSPA din Oviedo, Spania, Lagen Laden din Bruxelles sau Salzburg Chamber Soloists sub conducerea artistică a lui Lavard Skou Larsen. A cântat în festivaluri din întreaga lume, printre care Festivalul David Oistrakh, Pharos Trust, Lincoln Share Festival sau Festivalul Orpheus-Bacchus, pe lângă concerte și cursuri de măiestrie în SUA, Spania, Franța, Germania, Brazilia, Uruguay, Chile, Argentina, Italia sau Austria.
În prezent, este liber profesionist, director executiv al unei aplicații de educație muzicală și cântă ca solist la violă în orchestra de cameră Itampi din Basel.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button