Timp liber

Încă un festival de film, tot cu acces gratuit

Încă un festival de film, tot cu acces gratuit. Festivalul Filmului Francez, a XXVII-a ediţie la nivel naţional şi a IX-a la Braşov, ajunge în oraşul nostru în perioada 17-19 martie, la Cinemateca Patria.
Prima proiecție este „Le Lycéen”, cel mai recent film al lui Christophe Honoré, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneţia şi urmăreşte trăirile emoţionante ale unui adolescent care se confruntă cu pierderea tatălui său. A doua proiecţie din 17 martie este comedia poliţistă „L’Innocent”, de Louis Garrel, prezentată în cadrul secţiunii emblematice a festivalului, Panorama, care cuprinde cele mai îndrăgite filme franceze recente.
Sâmbătă, 18 martie, de la 15.00, prima proiecţie este „Petite Nature”, de Samuel Theis, parte din Competiţia Lungmetraj. A doua proiecţie este La Syndicaliste, de Jean-Paul Salomé, un thriller captivant bazat pe fapte reale şi filmul care încheie seara este „La Nuit du 12”, de Dominik Moll, recent recompensat cu premiul César pentru cel mai bun film, care ne invită să urmărim ancheta poliţiei judiciare lansată după uciderea unei tinere.
Duminică, 19 martie, de la 15.00, va fi prezentată pelicula „Mourir à Ibiza”, de Anton Balekdjian, Mattéo Eustachon şi Léo Couture, un film subtil şi emoţionant despre prietenie. A doua proiecţie este comedia „Le Nouveau Jouet”, de James Huth, iar festivalul de la Braşov se încheie cu „Les Enfants des Autres”, de Rebecca Zlotowski, un lungmetraj dulce-amărui despre familie şi dorinţa de a avea copii.

Încă un festival de film, tot cu acces gratuit. Programul complet se găseşte aici.
Festivalul Filmului Francez este organizat de Institutul Francez din România, cu partener local Alianţa Franceză Braşov.
La Brașov, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Cinemateca Patria are 72 de locuri.

În același timp, la Cinema Astra are loc un alt festival de film, de data aceasta românești, tot cu intrare gratuită. Detalii aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Încă un festival de film, tot cu acces gratuit […]

Back to top button