Timp liber

Grupul Trei Parale ne invită la „România. 100 de minute”

Grupul Trei Parale ne invită la „România. 100 de minute”

Festivalul de Muzică Veche Brașov este în plină desfășurare, iar astăzi sunteți invitați la o călătorie muzicală alături de Grupul „Trei Parale”, concertul intitulat „România. 100 de minute”, un eveniment ce recreează sonor atmosfera de la sfârșitul secolului XIX – începutul secolului XX și din preajma Marii Uniri. Proiectul aduce în fața publicului o călătorie sonoră prin România de acum 100 de ani și străbate repertorial întreaga Românie unită, de la Nistru până aproape de Tisa și din Maramureș până la Dunăre. Concertul dorește să evidențieze o „unitate în diversitate” a folclorului românesc, astfel că veți avea ocazia să ascultați „Până când nu te iubeam”, Leliță cârciumăreasă”, „Dodă, Dodă”, așa cum nu le-ați auzit până acum. Muzica este însoțită de explicații și povestiri realizate de Florin Iordan, cercetător la Muzeul Național al Țăranului Român, interpret și coordonator al Grupului Trei Parale. Concertul va fi totodată o desfătare și pentru uimitoarea varietate de instrumente ce va fi prezentată. Interpreții spectacolului sunt: Florin Iordan (fluier fără dop, fluier gemănat, caval, cimpoi, țiteră, cobză, braci), Daniel Pop (voce, fluier, tilincă, dairea, tobă cu cinel), Mihai Balabaș (vioară), Beatrice Iordan (cobză, contrabass), Mariana Hurjui-Său (voce).


Veritabili căutători ai autenticului în muzica tradițională, membrii Grupului „Trei parale” readuc la viață melodii străvechi din spațiul balcanic și est-european. Grupul este cunoscut pentru autenticitatea și profunzimea interpretărilor sale, aducând în prim-plan sonoritățile și instrumentele tradiționale. Aceștia folosesc o varietate de instrumente tradiționale, cum ar fi cobza, fluierul, cavalul, țambalul și diverse tipuri de percuție
Accesul este pe bază de bilet, care poate fi achiziționat de pe site-ul eventbook.ro.
Festivalul de Muzică Veche Brașov este organizat de Asociația Kyrios, în parteneriat cu Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” – Poiana Brașov. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Brașov și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.
Printre partenerii media se află MyTEX.ro.
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul muzicaveche.ro sau pe pagina de facebook: Festivalul de Muzică Veche Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button