Timp liber

Festival naţional de muzică folk in memoriam Victor Socaciu

Festival naţional de muzică folk in memoriam Victor Socaciu. Braşovul găzduieşte, astăzi şi mâine, prima ediţie a Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Victor Socaciu”. Evenimentul, dedicat creatorilor şi interpreţilor de muzică folk, are loc la Centrul Cultural Reduta Braşov. Pe lângă evoluțiile concurenţilor, fiecare se va încheia cu recitaluri ale interpreţilor de muzică folk ce sunt deja consacrați, nume mari ale genului. Astfel, în această seară, Mircea Vintilă, Marius Baţu, Florin Săsărman sunt printre cei ce vor susţine recitaluri, începând cu ora 18.00, iar miercuri, invitaţi sunt, printre alţii, Ducu Bertzi, Laurenţiu Cazan, Cătălin Stepa. Accesul la recitalurile invitaţilor se face contracost, un bilet fiind 80 de lei.
Biletele se găsesc fizic, la casieria Sălii Patria şi casieria Centrului Cultural Reduta, sau online pe spectacolebrasov.ro.

Festival naţional de muzică folk in memoriam Victor Socaciu. Decizia de a se organiza un festival național folk a fost luată anul trecut, când Victor Socaciu a primit, postmortem, titlul de Cetățean de Onoare al Brașovului.
Victor Socaciu este un nume important în muzica folk românească, cu multe premii naționale și internaționale, obținute de-a lungul carierei sale artistice, premii venite ca recunoaștere a talentului său de cantautor. Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, cantautorul deține un record în numărul de piese vocal – instrumentale și albume muzicale semnate, majoritatea devenite HIT în România, și difuzate pe canale de Radio la noi în țară, cât și în străinătate: Bulgaria, Italia, Cipru și Canada.
Începând cu anul 1976 se remarcă la cele mai importante concursuri muzicale, unde obține trofee, și distincții, devenind în scurt timp, vocea cea mai cunoscută pentru iubitorii de muzică folk, ulterior și country.

(…) În rolul de formator și îndrumător al tinerelor talente, îl găsim mai târziu, când pune bazele celui mai important festival de folk din țară, OM BUN, ocazie în care cei mai talentați tineri au șansa de a deveni cunoscuți, de a primii contracte la radiouri și televiziuni, cunoscut fiind impactul acestui prestigios festival pentru presa din România. (…) Victor Socaciu este o emblemă a Brașovului (…)”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.
Victor Socaciu s-a stins din viață în 27 decembrie 2021. El și-a petrecut ultimele săptămâni din viață în spital.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button