Timp liber

Fabulând despre o mașină de înghețată

Fabulând despre o mașină de înghețată.

Asociaţia Culturală Eastwards Prospectus (ACEP) organizează vernisajul expoziţiei „Fabulating About a Gelato Machine”, ce are loc astăzi, la Muzeul de Artă Braşov, între orele 18:00 şi 21:00.
Expoziţia marchează etapa de final a programului de mentorat şi producţie dedicat artiştilor emergenţi, Accelerator Braşov, ce a luat startul în august, anul acesta.
Cei zece artişti care fac parte din program, Alexandra Boaru, Adrian Cojocaru, Alexandru Daniel Florea, Denis Flueraru, Iulia Jugaru, Mălina Moncea, Irina Motroc, Diana Roşca, Ioana Rusu şi Anca Ţintea investighează, în cadrul expoziţiei, mecanismele memoriei şi cum, anumite evenimente din trecut, le-au influenţat practica artistică. Fără a putea descrie în amănunt locul sau coordonatele exacte ale evenimentelor care au condus la formarea propriei identităţi, fiecare dintre cei zece artişti propune, în cadrul expoziţiei, perspectiva proprie asupra felului în care poveştile de viaţă sunt create în cadrul memoriei prin investigarea trecutului.
Accelerator Braşov a plecat de la premisa că pregătirea dobândită în cadrul universităţilor din România nu este suficientă pentru ca tinerii artişti să-şi poată dezvolta cariera cu succes. De aceea, am venit către ei atât cu cunoştinţe teoretice legate de sistemul şi piaţa artei contemporane, PR şi comunicare în artă şi relaţia curator-artist în cadrul laboratoarelor tematice, dar şi cu exerciţii practice în cadrul sesiunilor de mentorat”, a declarat Georgia Ţidorescu, curatoarea expoziţiei şi coordonatoarea programului de mentorat din cadrul Accelerator Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button