Timp liber

Colinde autentice aduse de tineri brașoveni

Colinde autentice aduse de tineri brașoveni. „Nu, nu «Domn, domn să înălțăm», ci colinde vechi, faine, faine!”, spun aceștia. Braşovenii care vor să se bucure de un concert de colinde autentice sunt așteptați astăzi la Centrul Cultural Reduta. Spectacolul va începe la ora 16.00, iar intrarea e liberă, în limita locurilor disponibile. Concertul este organizat de „Tinerii din ziua de azi”, un ONG din Braşov. Unii dintre ei provin sau sunt copii ai celor din Minisatul Sf. Andrei, condus de regretatul profesor Ioan Sorin Apan. Repertoriul lor cuprinde colinde culese de prin sate, cu strigăturile de rigoare. Și straiele de sărbătoare sunt luate din lăzile de zestre. Colindatul este unul complex, însoțit de ritualuri străvechi.
Colinde autentice aduse de tineri brașoveni.

„E de datoria noastră să împărtăşim mai departe şi anul acesta câte puţin din bucuria Naşterii Domnului transmisă prin intermediul străbunilor noştri, cu ajutorul cântului, prin viu grai”.

Tinerii din Ziua de Azi

Tinerii braşoveni au mai susţinut concerte de colinde autentice şi în anii trecuți, cu o pauză de doi ani, din cauza pandemiei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button