Ce rețetă de cozonac folosește Anna Lesko pentru Crăciun
Anna Lesko a prezentat ce rețetă de cozonac folosește pentru Crăciun. Ea face desertul cu nucă și vișine. Cântăreața preferă să folosească mai puțină cocă și mai multă compoziție, lucru apreciat de cei care o urmăresc pe social media. Rețeta ei a fost preluată de fanatik.ro.
Ingrediente necesare pentru aluat: 1 kg făină, 500 ml de lapte cald, 400 grame de zahăr, 100 grame de unt, 25 grame de drojdie proaspătă, 7 gălbenușuri, coajă de portocală și de lămâie, esență de vanilie.
Ingrediente pentru compoziția cozonacului: 500 grame de nuci cu aproximativ 400 de grame de zahăr, 50 grame de cacao, cireșe sau vișine, gem de prune, stafide, 7 ouă de la care se folosesc albușurile. Se bat cu circa 400 de grame de zahăr
Alte ingrediente pentru cozonacul gătit de Anna Lesko: 2 gălbenușuri, jumătate de linguriță de scorțișoară, o lingură rasă de miere.
Mod de preparare
Mod de preparare rețetă de cozonac cu nucă și vișine. Cum îl face Anna Leko:
Făina cernută se pune într-un vas încăpător și se adaugă peste drojdia și zahărul. Se toarnă laptele călduț. Se amestecă și se lasă la dospit pentru circa 15 minute. Gălbenușurile se bat cu zahărul și se adaugă peste aluat. Se pune zahărul vanilat și cojile de portocală și lămâie. Se adaugă untul și încă puțin lapte și se amestecă bine. Se lasă la dospit.
Între timp se trece la compoziția pentru cozonac. Se amestecă nuca, stafidele, gemul, vișinele și puțin zahăr. Se adaugă cacao. Albușurile se bat cu zahăr după gust și se adaugă spuma în compoziția de mai devreme. Aluatul obținut se taie în bucăți. Se întinde fiecare parte, care ulterior va fi umplută cu compoziție.
Se împletește cozonacul și se lasă la dospit înainte de a fi băgat la cuptor.
Se bate un gălbenuș cu puțină miere și scorțișoară. Se ung cozonacii cu această compoziție. Se țin la cuptor până când se rumenesc deasupra.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.