Timp liber

Brașov, oraș din poveste, continuă cu noi surprize încântătoare

Brașov, oraș din poveste, continuă cu noi surprize încântătoare

După ce vineri, în prezența a mii de brașoveni, Brașov – orașul din poveste și-a deschis porțile, evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă continuă. Această săptămână este dedicată concertelor de colinde și muzicii specifice sărbătorilor de iarnă.

Joi, pe scena din Piața Sfatului, Ceata de Colindători Cantus Mundi, care reunește coruri de copii din județul Brașov, un program al Corului Național Madrigal.

Vineri debutează cu muzică pentru copii, interpretată de Alice & Picii lui Alice, și continuă cu colinde tradiționale ale grupului coral „Buna Vestire” și cu cele interpretate de formația de alămuri Kronstadt Brass Quintet.

Sâmbătă, suntem așteptați la un concert extraordinar al Alexandrei Ungureanu, care aduce muzica sărbătorilor de iarnă în Piața Sfatului.

Articole asemănătoare

Duminică este ziua dedicată muzicii populare, împreună cu Orchestra Plaiuri Transilvane și Sava Negrean Brudașcu, și a colindelor tradiționale, interpretate de Grupul de colindători al Școlii Populare de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov.

Continuăm evenimentele dedicate acestei luni decembrie, atât de frumoasă până la urmă, la Brașov. Am început cu dreptul în weekendul care a trecut și vrem să continuăm cel puțin la același nivel. De joi și până duminică avem evenimente frumoase pe scenă în Piața Sfatului, avem concerte de colinde susținute de tot felul de coruri și ansambluri, unul mai drăguț decât celălalt, iar capul de afiș va fi Alexandra Ungureanu, de această dată într-un concert de colinde, sâmbătă, de la ora 18.00, pe scenă, așa cum vă spuneam, în Piața Sfatului”, a precizat viceprimarul Dan Ghiță.

Program detaliat

Joi, 5.12- ora 18.00 – Ceata de colindători Cantus Mundi

Evenimentul Ceata de Colindători Cantus Mundi reunește coruri de copii din județul Brașov pregătite să aducă bucuria sărbătorilor printr-un spectacol plin de cântece de iarnă și emoție festivă.

Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, derulat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, implică mii de copii din întreaga țară, uniți de pasiunea pentru muzică și spiritul prieteniei. Evenimentul din Brașov este o celebrare a acestui spirit, dedicată sărbătorilor de iarnă, într-o atmosferă vibrantă și plină de veselie.

Vineri, 6.12

  • ora 18.00 – Alice & Picii lui Alice

Alice Roca și „Picii lui Alice” este un grup format din fetițe talentate care au pregătit colinde cu entuziasm, pentru a vă încânta inimile. Vor interpreta colindele „Legănelul lui Iisus”, „Colindăm, colindăm iarna”, „Galbenă gutuie”, „Feliz Navidad”, „Ninge iară”, compoziție proprie compusă cu multă bucurie pentru copii.

– ora 18.15 – Grupul Coral “Buna Vestire” 

Grupul Coral „Buna Vestire” din Oneşti/Bacău, în colaborare cu domnul profesor Petrică Vasile Popa – solist de muzică populară – vin să încânte cu un repertoriu de colinde tradiționale din zona Moldovei. Coordonator lon Munte.

– ora 19.30 Kronstadt Brass Quintet

Kronstadt Brass Quintet, formația de alămuri a Brașovului, va prezenta un repertoriu de Crăciun cu colinde românești și internaționale.

Sâmbătă 7.12

– ora 18.00 – Concert Alexandra Ungureanu

Alexandra Ungureanu vine la Brașov cu un repertoriu bogat în cântece potrivite sărbătorilor de iarnă. Cu piese proprii- „Cel mai frumos cadou“, una dintre cele mai cunoscute piese românești de Crăciun; reinterpretări folclorice – Miorița, Dalba Corindă; cântece de iarnă din repertoriul internațional -Last Christmas, la care se adaugă hituri ca “Aprinde dragostea”, “I Need U More”, “Bate, bate”, Alexandra Ungureanu promite un spectacol de neuitat.

Duminică 8.12

– ora 18.00 Grupul de colindători al Școlii Populare de Arte și Meserii Tiberiu Brediceanu din Brașov – un recital de colinde și cântece de Crăciun.

Repertoriul de colinde este unul autentic, preluat din culegeri de folclor. Coordonator, prof. George Muraru.

– ora 19:00 Orchestra Plaiuri Transilvane și Sava Negrean Brudașcu

Orchestra populară ”Plaiuri Transilvane” a fost înființată în anul 2009 și este condusă de-atunci și până în prezent de prof. Liviu Ioan Iosif.

„Plaiuri Transilvane“ a colaborat de-a lungul timpului cu toate instituțiile de cultură din județul Brașov (Centrul Cultural ”Reduta”, Școala Populară de Arte ”Tiberiu Brediceanu”, Casa de Cultură a Studenților, Filarmonica, Facultatea de Muzică) și nu numai. A susținut concerte alături de majoritatea interpreților de muzică populară consacrați Sava Negrean Brudașcu, Veta Biriș, Mariana Anghel, Ionuț Dolănescu, Nicolae Furdui-Iancu, Marius Ciprian Pop, Gheorghe Roșoga, Mioara Velicu și mulți alții), a acompaniat concursuri și festivaluri (”Flori în Țara Bârsei”, Art Talent”, ”Young Vibration”, Târgul de Carte și Muzică etc.) dedicate tinerilor interpreți de folclor. A întreprins turnee în străinătate alături de diferite ansambluri de dansuri și soliști vocali și instrumentiști.

Evenimentele sunt organizate de Centrul Cultural Apollonia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov.

Târgul de Crăciun

La sfârșitul săptămânii trecute și-a deschis porțile și Târgul de Crăciun de la Brașov: 50 de căsuțe cu bunătăți, obiecte realizate de meșteșugarii și artizanii brașoveni în cea mai mare parte, vă așteaptă în Piața Sfatului. Veți putea gusta langoși, jumări, cârnați, sarmale, piftie, iahnie de fasole, coaste în untură, pastă de jumări și untură pe pâine, cârnați cu fasole și murături, iahnie de fasole cu ciolan, cârnat în pită, varză călită cu cârnați, dar și pălincă, vin fiert, țuică fiartă și siropuri naturale. Ei vor putea achiziționa și produse de carmangerie specifice acestui sezon – caltaboși, cârnați, jambon, ciolan, pastramă, dar și turtă dulce, cozonac, kurtos-kalacs sau ciocolată de casă. Meșteșugarii și artizanii oferă decorațiuni din rășină, ornamente și decorațiuni de Crăciun, șosete și căciuli de lână împletită, ceramică decorativă de Crăciun, căciuli, mănuși și papuci de blană, globuri de sticlă, ii și cămeși tradiționale.

Programul minim al târgului este L-V între orele 14.00 – 22.00, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare, între orele 10.00 – 22.00. Dar aceasta nu înseamnă că meșteșugarii, artiștii, artizanii și comercianții participanți nu pot să deschidă și în afara orelor menționate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button