Brânza și pastrama, în festival
Brânza și pastrama, în festival
Pastramă și alte preparate tradiționale din carne, felurite soiuri de brânzeturi şi dulciuri „de casă”. Le găsiți, la acest sfârşit de săptămână, la Festivalul Brânzei și al Pastramei, din cadrul sărbătorii tradiționale „Răvășitul Oilor” de la Bran.
Festivalul se desfășoară până duminică pe Platoul „Inima Reginei” de la poalele Castelului Bran. Vizitatorii au șansa să descopere tradițiile și cultura culinară locală, să se bucure de arome și gusturi autentice și să se conecteze cu comunitatea locală.
„Este o sărbătoare tradițională a noastră, a brănenilor, când cei care au oi vin cu ele înapoi acasă, de la munte. Căutăm să arătăm tuturor, și prin dansuri populare, și prin produse tradiționale faptul că oieritul încă este o tradiție în zona Bran – Moieciu și că păstrăm tradițiile locului. Sunt zile de sărbătoare. Sperăm ca bunul Dumnezeu să țină cu noi și vremea să fie frumoasă. Vor fi produse tradiționale, brânză, pastramă, cântece, muzică populară și voie bună, bineînțeles”, a spus primarul comunei Bran, Cosmin Feroiu, la Radio România Brașov FM.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.