Timp liber

Balul Portului Popular

Balul Portului Popular

Asociaţia Culturală „Junii Cetăţii Rupea” şi Muzeul de Etnografie Braşov vă invită astăzi, de la ora 16.00, la Restaurantul „Dumbravă”, din Rupea, la „Balul Portului Popular”.

Aflat la a 51-a ediţie, balul oferă posibilitatea retrăirii, pentru o seară, a atmosferei de demult, când oamenii organizau petreceri cu băuturi şi bucate tradiţionale, în cadrul cărora purtau cu mândrie fastuosul costum popular, care a reprezentat întotdeauna cartea lor de vizită.

Evenimentul este dedicat valorificării şi promovării patrimoniului cultural. „Specificul etnografic al zonei Rupea este caracterizat de diversitatea obiceiurilor, tradiţiilor şi costumelor populare specifice unui spaţiu cultural multietnic, în care au convieţuit de-a lungul veacurilor români, maghiari şi saşi. Configuraţia multietnică şi cea multiculturală au imprimat acestei zone un profil etnografic autentic, cu un specific identitar bazat pe tradiţii şi dominat de acestea”, arată reprezentanții Muzeului de Etnografie Braşov.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button