Timp liber

Atelier de pictat mărțișoare

Atelier de pictat mărțișoare

Centrul Cultural Reduta, prin Serviciul Cultură Tradițională Brașov, îi invită pe copiii aflaţi în vacanţă să sărbătorească împreună Mărțișorul, participând la un atelier de pictură pe lemn.

În data de 1 martie 2024, în Sala Arcadia, sunt așteptați 20 de participanți cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani, care să picteze mărțișoare sub îndrumarea meșterului popular Iustina Ștefan.

Micii participanţi vor deprinde din tainele picturii pe lemn cu motive săsești şi vor afla tradiții vechi legate de Mărțișor, legende și povești. Una dintre aceste povești venite din vechime este cea a meșteșugarului despre care se spune că a fost primul om care a realizat un mărțișor. La finalul atelierului, copiii vor avea mărțișoare realizate de ei pe care să le dăruiască celor dragi.

Atelierul este gratuit și se adresează micuţilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Înscrierile de fac la tel. 0726/349790, iar numărul maxim de participanți este de 20.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button