Timp liber

„Anotimpurile” lui Vivaldi, la Sala Patria

„Anotimpurile” lui Vivaldi, la Sala Patria

Ultimul concert din această lună al Filarmonicii Brașov are loc astăzi, de la ora 19 la Sala Patria. Iubitorii de muzică din oraș sunt așteptați să asculte celebrul ciclu de patru concerte „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, una dintre cele mai cunoscute și iubite compoziții clasice. Aceasta va fi interpretată de orchestra simfonică a Filarmonicii Brașov, iar solistul serii va fi violonistul brașovean Florin Ionescu-Galați.

La pupitrul dirijoral se va afla József Horváth, care este dirijor al Operei Maghiare și al Operei Naţionale Române din Cluj. În cursul carierei sale, a dirijat multe orchestre, printre care Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Iaşi, Opera Naţională Timişoara, Opera Brașov, Opera Craiova, Corul Radio din Budapesta, Opera Naţională din Budapesta, Orchestra Simfonică din Miskolc, Orchestra Simfonică din Szeged şi Orchestra Simfonică RTVE din Madrid. În anul 2009 a fost distins cu Trofeul Lya Hubic, iar la Gala Premiilor Operelor Naționale din 2016, i s-a acordat „Premiul pentru cel mai bun dirijor”, pentru realizarea premierelor de Samson și Dalila, Werther, Lacul Lebedelor și Nabucco la cele două Opere din Cluj.

„Anotimpurile” lui Vivaldi, la Sala Patria. Pe lângă „Anotimpurile” de Vivaldi, maestrul Horváth va dirija și selecțiuni din baletul Raymonda de Alexander Glazunov, o lucrare care a fost mereu asociată cu academismul și opulența baletului romantic rus.

Biletele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button