Sport

Zeci de sportivi de la Jocurile Olimpice au fost depistați cu Covid

Zeci de sportivi de la Jocurile Olimpice au fost depistați cu Covid

Peste 40 de sportivi au fost testaţi pozitiv cu Covid-19 de la începutul Jocurilor Olimpice de la Paris, a dezvăluit, marți, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează News.ro.

„În ultimele luni, multe ţări s-au confruntat cu focare de Covid-19, inclusiv la Jocurile Olimpice, unde cel puţin 40 de sportivi au fost testaţi pozitiv. Nu este surprinzător să vedem sportivi infectaţi, deoarece virusul circulă destul de rapid în alte ţări”, a declarat doctorul Maria Van Kerkhove, epidemiolog responsabil de pregătirea pentru epidemii şi pandemii la OMS.

De asemenea, Maria Van Kerkhove a dezvăluit că OMS, în colaborare cu Comitetul Olimpic, a „analizat toate abordările diferite care trebuie puse în aplicare” la evenimente cu mulţimi, cum ar fi Jocurile, şi a luat „măsurile potrivite”.
Potrivit epidemiologului, virusul este „încă foarte prezent” în întreaga lume, circulând „în toate ţările”.
Datele colectate de OMS prin sistemul său de supraveghere santinelă în 84 de ţări arată că procentul de teste pozitive a crescut în ultimele săptămâni, ceea ce „a condus la o creştere a numărului de spitalizări şi de decese în mai multe ţări”, a adăugat ea.

La nivel mondial, rata testelor pozitive este de peste 10%, dar această cifră variază de la o regiune la alta”, cu o rată de peste 20% în Europa, de exemplu”, a explicat Maria Van Kerkhove. Totodată, Maria Van Kerkhove a subliniat că monitorizarea apelor reziduale sugerează că virusul circulă „de 2 până la 20 de ori mai mult decât se raportează în prezent”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

Și noi trebuie să credem? Nu, se îmbolnăvesc de dizenterie, de râie, de la condițiile mizere oferite de progresiștii francezi. Lucovidul este doar o invenție pentru cei reduși

Ron
Răspunde la  Barbu Gh.
1 luna în urmă

Ocazia ideală sa se promoveze iar panica pt proști. “Scapi” din greșeală un virus iar el se va împrăștia rapid intr o îmbulzeală infectă cum e tabăra olimpică .Dar hai sa nu jignim vaccinatii,ei chiar cred în OMS și UE… Citeşte mai mult »

Back to top button