Sport

WIMBLEDON. Victoria Simonei. Halep este la un succes distanță de prima poziție a clasamentului WTA

 

Simona Halep (2 WTA) s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în sferturile de finală la Wimbledon.

În urmă cu câteva minute, în optimi, românca a dispus cu 7-6(3), 6-2, de Victoria Azarenka (683 WTA), fostă lideră a clasamentului WTA, care a revenit în circuit după ce a devenit mamă. Confruntarea de pe terenul 2 al complexului „All England Lawn Tennis and Croquet Club” a avut un prim set spectaculos. „Vika” a atacat din toate pozițiile, în timp ce Halep a alergat incredibil, a avut răbdare, i-a trimis rivelei multe mingi înapoi, iar bielorusa a fost responsabilă atât cu mingile direct câștigătoare, cât și cu greșelile neforțate. Azarenka a condus cu 2-0 și 4-2, însă de fiecare dată românca a revenit. Până la urmă s-a ajuns în tie-break, unde a doua jucătoare a lumii i-a lăsat adversarei doar 3 puncte. În manșa secundă, Simona a avut o misiune mult mai ușoară. Sportiva din Constanța s-a dus repede la 5-0 și a „închis” cu 6-2.

Pentru un loc în semifinale, mâine, Simona Halep se va duela cu favorita publicului, britanica Johanna Konta (7 WTA), care a învins-o pe Caroline Garcia (Franța, 22 WTA), 7-6(3), 4-6, 6-4.

Acest meci va avea o miză uriașă pentru româncă. Pe lângă rămânerea în cursa pentru primul titlu într-un Grand Slam, cu un succes Simona Halep ar urca de luni pe prima poziție a clasamentului WTA. Acest lucru este posibil, întrucât nemțoaica Angelique Kerber, finalistă anul trecut la Londra, a pierdut acum în optimi, 6-4, 4-6, 4-6, în fața ibericei Garbine Muguruza. Dacă va pierde în fața Johannei Konta, Halep va rămâne pe locul secund, dar în spatele Karolinei Pliskova.

FOTO: Twitter Wimbledon


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button